Nedjelja, 16 Srpanj 2023 17:06

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: NE FORMIRAJTE CIJENE KOJE NE ODGOVARAJU PRUŽENOJ USLUZI

Piše:
ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: NE FORMIRAJTE CIJENE KOJE NE ODGOVARAJU PRUŽENOJ USLUZI Foto: Božo Radić / CROPIX

Dok se o ovogodišnjoj sezoni vode polemike kako je ona zapravo podbacila u odnosu na rekordnu 2019. župan Nikola Dobroslavić ističe kako je ona više nego dobra. No, apelira na gospodarstvenike da neopravdano ne podižu cijene, jer, ističe župan, najviše štete ugledu destinacije.

- Malo me čudi da postoje oprečni komentari o sezoni jer za to nema osnove. Iziđimo na Stradun pa ćemo vidjeti kakva je sezona. Ako ne vjerujemo svojim očima, pogledajmo brojke prema kojima je u Županiji za prvih šest mjeseci broj noćenja za 20 posto veći, broja dolazaka je za čak 34 posto veći u odnosu na 2019. godinu. Mi smo inače na 90 posto ostvarenih rezultatA iz 2019. i to je odlično. - kazao je Dobroslavić.

No, brinu, dodao je, napisi oko neopravdanih podizanja cijena koje ne odgovaraju kvaliteti usluge koja se nudi.

- Mi cijene ne možemo regulirati, ali moramo reći da ih nije dobro neopravdano podizati, nije to dobro za destinaciju, ali ni za one koji formiraju take cijene. - rekao je.

- Reputacija destinacije se nikad ne odnosi samo na jedan njezin segment. Ona se uvijek odnosi na destinaciju u cjelini i nikako ne bi bilo dobro da naša, kao i druge destinacije, ponesu naziv ili ostave dojam da su preskupe ili da su destinacije koje traže više novaca nego što pružaju kvalitetu usluga. Pozivam gospodarstvenike da ne formiraju cijene koje ne odgovaraju pruženoj usluzi, da ne krene po svijetu jedna loša priča. Trebamo biti odgovorni za cijelu destinaciju pa tako i za cijelu Hrvatsku. - istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.