Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10 Svibanj 2022 19:59

Župan Dobroslavić sastao se s predstavnicima Crvenog križa

Župan Dobroslavić sastao se s predstavnicima Crvenog križa Foto: DNŽ

Povodom Tjedna Crvenog križa, župan Nikola Dobroslavić, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović sastali su se danas s predstavnicima Crvenog križa Dubrovačko-neretvanske županije.

- Županija će i dalje podupirati rad društava, te je spremna pomoći Crvenom križu u realizaciji zacrtanih projekata, posebice u nastojanjima društva da kroz EU projekte poboljša spremnost članova društva u kriznim situacijama. – rekao je župan Nikola Dobroslavić.

- Pandemija, požari, potresi u Sisku i Petrinji, ali i nova kriza u kojoj je na naše područje stiglo 310 raseljenih osoba iz Ukrajine, izazovi su s kojima su se u proteklom razdoblju suočili članovi društava Crvenog križa iz Dubrovačko-neretvanske županije. – istaknula je Marijana Milat iz GDCK Korčula.

Prema riječima potpredsjednika županijskog društva Antuna Frankovića društvo se suočava s novim izazovom, smanjenjem broja dobrovoljnih darivatelja krvi.

Na sastanku su bili nazočni ravnatelj GDCK Dubrovnik Živko Šimunović, Tanja Medak i Martina Vrankić iz GDCK Ploče, Nela Orlović GDCK Metković te predsjednica DCK Dubrovačko-neretvanske županije Asja Perčić.

dpp