Ponedjeljak, 13 Veljača 2017 10:57

Župan Dobroslavić uručio ključeve kuće obnovljene u humanitarnoj akciji za Zorana Kraljevića

Župan Nikola Dobroslavić uručio je ključeve potpuno obnovljene i proširene kuće 21-jednogodišnjemu mladiću iz Komina Zoranu Kraljeviću, čime je službeno završila humanitarna akcija ''Ruka pomoći za Zorana Kraljevića''.

Mladić je sa svojom bolesnom majkom Zorom živio u neljudskim uvjetima u kući površine 16 metara četvornih, bez osnovnih sadržaja za život, čak i bez sanitarnoga čvora.

Nezaposleni Zoran, korisnik prava po osnovi socijalne skrbi, sa završenom srednjom školom u šibenskome Centru za odgoj i obrazovanje, dobio je novu kuću za stanovanje zahvaljujući dobrim ljudima koji su organizirali humanitarnu akciju i svima onima koji su se odazvali i pomogli. Vrijednost radova je oko 200 tisuća kuna, a na izgradnju nove kuće površine 47 kvadrata, jer je stara srušena, i njeno opremanje, potrošeno je oko 130 tisuća kuna, dok su pojedine tvrtke ili pojedinci jedan dio radova na kući odradili potpuno besplatno ili s velikim popustima. 

- Napravljeno je doista veliko djelo i pohvale Župnom uredu i Mjesnom odboru Komina, kao i svima koji su razumjeli potrebe ovih ljudi i pomogli da mogu normalno živjeti. Na žalost, ovo nije jedini ovakav slučaj, ali ova akcija pokazuje da se možemo nositi s izazovima i pružati pomoć potrebitima. - zaključio je župan Dobroslavić.
kraljevictekst

G.C.