Srijeda, 22 Kolovoz 2018 20:16

Ravnatelj Lučke uprave DNŽ: Nema kaubojštine u Cavtatu, sve je po zakonu

Piše:

U Cavtatu nema nikakve kaubojštine, nema nelegalnog naplaćivanja privezivanja jahti, već se sve radi legalno, riječi su kojima je ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko – neretvanske županije Antun Banovac za Dubrovnikpress.hr komentirao medijske napise nakon što je Irina Nazarova iz Italije u svom postu na Facebook, o čemu možete čitati OVDJE, koji je prenijelo mnoštvo medija opisala navodna negativna iskustva koja je doživjela ploveći duž hrvatske obale.

Naime, iznoseći svoja iskustva, ova je nautičarka navela kako se po njihovu uplovljavanju u Cavtat pojavila osoba koja im je ljubazno preuzela konope broda i vezala ih na bitvu te nakon toga za svoje usluge zatražila 100 kuna, odnosno 15 eura.

Dok Nazarova osobu koja je za vezivanje zatražila novac naziva lokalnim mafijašem i nekom vrstom neovlaštenog osoblja za privezivanje brodova, ravnatelj Lučke uprave DNŽ Antun Banovac ističe kako u Cavtatu nema mafijaša već je riječ o ovlaštenim koncesionarima koji uredno obavljaju svoj posao.

- Postoji koncesionar koji je dobio koncesiju i plaća je Lučkoj upravi na graničnom prijelazu, a riječ je o uslugama priveza i odvoza jahti koje ulaze i izlaze i hrvatskih teritorijalnih voda. Kakvi mafijaši, nema tu nikakvih mafijaša, sve je legalno, pročitao sam i ja taj članak jutros. - rekao je Banovac, dodavši kako i među nautičarima ima onih koji se neprimjereno ponašaju.

- Ima tu i bogatih jahtaša s jahtama vrijednim i po nekoliko milijuna eura koji ne žele ništa platiti, a sve se radi sukladno pozitivnim propisima RH. Sve je legalno, koncesionar im izdaje fiskalizirani račun i sve se može provjeriti. Tamo postoji tabla na kojoj je jasno istaknuo kako da je riječ o koncesionarom području i zaista tu nema govora o kaubojštini i divljaštvu. - kazao je Banovac.

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020