Srijeda, 07 Studeni 2018 11:04

Općina Župa podnijela niz prijava zbog nelegalnog odlagališta, ali (ne)funkcioniranje države pokazuje se na ovakvim primjerima

Čitatelj portala Dubrovnikpress.hr prije nekoliko dana ponovo je upozorio na nelegalno odlagalište otpada i građevinskog materijala na Gornjem Brgatu o kojem je Dubrovnikpress.hr već pisao u rujnu OVDJE.

U međuvremenu otpad ne da nije odnesen, već se na ovom prostoru, unatoč svim prijavama od strane Općine Župa dubrovačka i inspekcijama, otpad i dalje gomila. Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić ponovio je kako komunalni redari redovno pišu prekršajne naloge i dostavljaju ih nadležnoj inspekciji.

- Nakon svih prijava očekujemo konačno i od Hrvatskih cesta i resornog ministarstva da reagiraju s obzirom da se imenom i prezimenom i fotografijama zna točno o čemu se i kome radi. Znamo i tko vozi kamion, znamo tablice, sve se zna. – kazao je Marić koji je još u rujnu kazao kako je ovo odlagalište u vlasništvu Frana Maslaća.

- Najveći problem je ugrožavanje ceste D223 jer materijal s padine pada na pojas ceste i na autobusnu stanicu. Možda je i smiješno da to kažem, ali nije nimalo smiješna situacija, u Općini nakon svega što smo uradili i podnijeli niz prijava čekamo da institucije obave svoj posao. – kazao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić.

D.Mladošić

abitus

frendy250

fabrio250

aerodrom250
konavle 250

zupa 250

zupanija 250