Nedjelja, 14 Ožujak 2021 18:43

Emilio Puljizević (HDZ): Fokusiran na probleme vatrogastva i Zatona

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati vjerojtano još samo jednom, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada... 

Emilio Puljizević (HDZ)

Kad su na dnevnom redu sjednica još uvijek aktualnog saziva Gradskog vijeća bile točke koje su se odnosile na područje Zatona ili vatrogastva tada je redovito za govornicom bio HDZ-ov vijećnik Emilio Puljizević. U vijeće je naime i ušao kako bi ukazao na goreće probleme u Zatonu i može se reći da je svoju zadaću uspješno obavio.

I kad krize nema teško se svi projekti i programi političke opcije koja je na vlasti mogu realizirati u jednom mandatu, no, u posljednje četiri godine, uključujući i zadnju COVID godinu HDZ-ova mandata, puno je projekata realizirano na širem području Grada. Inače, da bi se neki projekti uopće započeli potrebno je vladajuće garniture, pa čak i kad je riječ o svojim stranačkim kolegama, uvjeriti koliko su ti projekti nužni, a vijećnik HDZ-a Emilio Puljizević to je i činio. Redovito je naime na sjednicama Gradskog vijeća, što kroz vijećnika pitanja, a što kroz rasprave ukazivao na probleme u Zatonu.

Ipak, problemi u Zatonu nisu bili jedini čiju je realizaciju zagovarao Puljizević. Naime, iznimno je aktivan i u rješavanju problema koji se odnose vatrogastvo na području Grada. Za rasprave pripremljen, Puljizević je ozbiljno raspravljao o potrebama vatrogastva svjestan njihova značaja.

Emilio Puljizević inače je kao hrvatski ratni vojni invalid umirovljen 2009. godine, a kao branitelj sudjelovao je i u vojno redarstvenoj akciji Oluja. Bio je i zarobljen, a danas vodi jednu malu braniteljsku udrugu u Zatonu.

U Vatrogasnoj zajednici Grada Dubrovnika zaposlen je na pola radnog vremena, a predsjednik je i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zaton. Iz rasprava u kojima je sudjelovao zapravo se može reći da je Puljizević veliki zaljubljenik u vatrogastvo koji je onako iz sjene zaslužan što su mnogi projekti u tom resoru realizirani.