Srijeda, 19 Listopad 2022 16:31

FOTO / Gradonačelnik Franković uručio ugovore o potporama ženama poduzetnicama

FOTO / Gradonačelnik Franković uručio ugovore o potporama ženama poduzetnicama Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je danas u Velikoj vijećnici ugovore dubrovačkim poduzetnicama koje su pravo na potpore ostvarile na temelju provedenog javnog poziva u sklopu projekta „Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku“.

Grad Dubrovnik će u ovoj godini ženama poduzetnicama dodijeliti 21 potporu s iznosom do 10 tisuća kuna i intenzitetom potpore do 100% prihvatljivih troškova do razine maksimalnog iznosa. Gradonačelnik Franković ugovore o dodjeli potpora danas je uručio 13 poduzetnica, dok će se ostalim poduetnicama ugovori dostaviti putem Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more, koji operativno provodi program.

Uputivši čestitku svim poduzetnicama koje su ostvarile pravo na potpore gradonačelnik je zahvalio partnerima na provođenju programa te je izazio uvjerenje da će se program u budućnosti nastaviti razvijati kako bi Grad Dubrovnik mogao još snažnije poticati razvoj ženskog poduzetništva.

Podsjetimo, projekt „Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku“ temelji se na suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena „Krug“ - ogranak Dubrovnik.

Program se provodio u 2018. i 2019. godini, a ove godine je reaktiviran nakon dvogodišnje stanke uzrokovane korona krizom. Za ovu namjenu u Proračunu Grada Dubrovnika za 2022. godinu osigurano je 200 tisuća kuna.

dpp