Četvrtak, 10 Lipanj 2021 12:09

Franković održao preliminarni sastanak s budućim vijećnicima

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković pred konstituirajući sjednicu Gradskog vijeća održao je danas sastanak s predstavnicima stranaka i lista koje će participirati u radu Vijeća, a nakon sastanka gradska uprava izdala je i službeno priopćenje.

„Kako bi se Gradsko vijeće Grada Dubrovnika konstituiralo bez tehničkih poteškoća, u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika održan je danas sastanak predstavnika svih izabranih stranaka i nezavisnih lista. Na samom početku pozdravio ih je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković koji je naglasio kako od vijećnika očekuje ozbiljnost, odgovornost i konstruktivnu raspravu, nakon čega je nastavljen radni dio sastanka, kojeg je vodila pročelnica Službe Gradskog vijeća Nada Medović.” - piše u priopćenju.
 
„Ovom su prigodom vijećnici upoznati s načinom kandidiranja za Mandatni odbor i Odbor za imenovanja, načinom kandidiranja za predsjednika Gradskog vijeća, kao i drugim pravnim pitanjima vezanima uz konstituirajuću sjednicu, koja je zakazana za 15. lipnja 2021. godine. Ovo će biti 8. saziv Vijeća Grada Dubrovnika od samostalnosti Hrvatske, a u ovom je smanjen broj vijećnika koji sada iznosi 21.” - navode iz Grada.

dpp