Utorak, 08 Ožujak 2022 19:11

Franković vijećnicima: Pazite što govorite da Razvoj golf to ne iskoristi

Piše:

Drago mi je da smo u cijelom nizu situacija pokazali da znamo štititi javni prostor, rekao je gradonačelnik Mato Franković, odgovarajući na vijećničko pitanje Iva Lučića (HDZ) na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a nakon nepravomoćnog rješenja Općinskog suda u Dubrovniku prema kojem je Razvoj golf dužan Gradu vratiti tvrđavu Imperial u posjed. Franković je vijećnike izvijestio kako je Razvoj golf protiv Grada Dubrovnika pokrenuo arbitražni postupak. Pozvao ih je da na sjednicama paze što govore „kako njihove izjave Razvoj golf na arbitražnim postupcima ne bi koristio kao protuargumente”.

- Trebamo biti jedinstveni s obzirom da nas čekaju neki postupci jer je Razvoj golf pokrenuo arbitražni postupak protiv Grada Dubrovnika radi koncesije nad tvrđavom Imperial u kojem traže da se poništi odluka Gradskog vijeća o raskidu koncesijskog ugovora. To bi značilo da se njima koncesija vraća i zato je važno da budemo mudri u izričaju, da ne postanemo oružje u njihovim rukama. - rekao je Franković.

- Na arbitražnom sudu u Parizu su oni koristili ono što bi na sjednicama bilo rečeno. Koristili su to kao argumente jer činjenica je da se itekako pazi i promatra ono što mi ovdje rečemo. - rekao je Franković te se osvrnuo na raskid koncesijskog ugovora za tvrđavu Imperial.

- Raskidanje ugovora bilo je puno naše pravo i Općinski sud u Dubrovniku je to sve skupa prihvatio. Mi smo njih isknjižili i mi samostalno upravljamo tvrđavom. Oni je nisu napustili i zato se provodi deložacija kako bi Grad u potpunosti mogao preuzeti upravljanje tvrđavom. - kazao je Franković te najavio obnovu tvrđave.

- Nakon što to učinimo, započet ćemo sa svim aktivnosti jer mi smo legalisti i nećemo trčati prije negoli se okonča deložacija. Kad se ona završi, sjest ćemo sa Zavodom za obnovu i krenuti po prostornom planu raditi priču rekonstrukcije i obnove spomeničke baštine uz suglasnost Konzervatora i važno je da ovdje budemo vrlo oprezni u izričaju jer bi se on mogao izokrenuti i zloupotrijebiti. - rekao je gradonačelnik Franković.