Utorak, 15 Veljača 2022 20:01

Gradit će se novi hotel Adriatic; radovi na jesen

Gradit će se novi hotel Adriatic; radovi na jesen Foto: Hoteli Maestral

Hoteli Maestral krenu će u izgradnju novog hotela Adriatic na oet katova, a kako ističu u priopćenju iz te grupacije cilj je da hotel, koji sada ima dvije, ubuduće nosi četiri zvjezdice.

Novi hotel imat će 140 soba, restoran s prostranom taracom, manji trgovački centar i garažu.

Iz grupacije navode kako će atrakcija novog hotela Adriatic biti krovni bazen sa sunčalištem, barom i drugim sadržajima. Plan je da u novom hotelu Adriatic bude 70 -tak djelatnika i da bude otvoren cijelu godinu.

„Istovremeno, pristupit će se i adaptaciji Hotela Uvala, kategorije četiri zvjezdice i kapaciteta 51 smještajne jedinice, a planirana je obnova interijera hotela, smještajnih jedinica, wellness i spa centra te svih ostalih sadržaja hotela. Planirana investicija rekonstrucije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala iznosi 150 milijuna kuna.” - piše u priopćenju Hotela Mastral.

- Rekonstrukcijom hotela Adriatic, koji će se s postojeće dvije zvjezdice preobraziti u elegantan hotel, kategorije četiri zvjezdice, te ulaganjem u kvalitetu usluga i servisa, podižemo ljestvicu kvalitete dubrovačke turističke ponude s još jednim luksuznim hotelom koji će izravno doprinijeti gospodarskom rastu cijele destinacije kao i hotelske grupacije Maestral. - istaknuo je predsjednik uprave Hotela Maestral Joško Prkačin.

Za rekonstrukciju hotela Adriatiac ishodovana je građevinska dozvola te odmah po pravomoćnosti iste pristupit će se planiranju investicije. Početak radova planira se u jesen ove godine nakon okončanja turističke sezone. Novi hotel Adriatic poželjet će dobrodošlicu gostima krajem 2023. godine. Po završetku rekonstrukcije hotela Adriatic i adaptacije hotela Uvala investicijski ciklus hotelske grupacije Maestral planira se nastaviti rekonstrukcijom hotela Vis, za kojeg je u tijeku ishodovanje potrebnih dozvola, nakon čega bi taj hotel trebao imati pet umjesto sadašnje tri zvjezdice.

dm