Četvrtak, 29 Prosinac 2022 13:07

Gradonačelnik Franković imenovao Slobodana Begića za ravnatelja DSO-a

Slobodan Begić Slobodan Begić Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Nakon provedenog natječaja za imenovanje ravnatelja javne ustanove Dubrovački simfonijski orkestar, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković imenovao je Slobodana Begića ravnateljem DSO-a na mandatno razdoblje od četiri godine, od 1. siječnja 2023. do 1. siječnja 2027. godine. - objavila je danas dubrovačka gradska uprava.
 
„Koncepcija programa Slobodana Begića temelji se na povećanju vidljivosti i vlastitih prihoda, razvoju publike te poboljšanju uvjeta rada i osnaživanju kapaciteta glazbenika, ističe se u obrazloženju imenovanja, a prethodno su dostavljena i mišljenja članova Upravnog vijeća i umjetničkog osoblja Dubrovačkog simfonijskog orkestra o predloženim kandidatima. Zbor umjetničkog osoblja DSO najveću podršku je dao kandidatu Slobodanu Begiću.” - navode iz Grada Dubrovnika.
 
Dirigent i profesor violine Slobodan Begić aktualni je ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik. Osnivač je i umjetnički voditelj kvarteta Sorkočević i prva violina Dubrovačkog gudačkog kvarteta.

dpp