Subota, 03 Rujan 2022 20:26

Gradonačelnik Franković: Polako, ali sigurno plovimo u održivi turizam

Održivi turizam put je do zadovoljstva gostiju da iz Dubrovnika ponesu najbolje uspomene Održivi turizam put je do zadovoljstva gostiju da iz Dubrovnika ponesu najbolje uspomene Foto: Božo Radić / CROPIX

Prvih osam mjeseci bilježimo odlične turističke rezultate. U kolovozu je ostvareno 93% noćenja usporedno s 2019. godinom, a pred nama su najave za izvrstan rujan i listopad. Ohrabrujuća je potvrda dolazaka charter letova iz Seoula što znači da je otpočeo oporavak i istočnog tržišta koje se od vremena početka korone do danas nije vratilo. Bilježimo dobre najave i za zimske mjesece te sam uvjeren kako ćemo u suradnji sa Zračnom lukom Dubrovnik uspjeti s povezivanjem Dubrovnika i međunarodnih destinacija i tijekom zime. - napisao je na svom FB profilu gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković nakon objave statističkih podataka TZ grada Dubrovnika o prometu u prvih osam mjeseci ove godine.

„Cruise turizam se također odlično oporavlja, a Dubrovnik je opet Grad s najviše uplovljavanja cruise brodova u Hrvatskoj, ali ovaj put po jasnom rasporedu - ne više od dva cruisera dnevno i s duljim boravkom nego što je to bilo u pred pandemijskim vremenima. Polako, ali sigurno plovimo u održivi turizam. Puno posla je još pred nama, posebno u povijesnoj jezgri kako bi sve stavili na svoje mjesto, ali korak po korak doći ćemo do cilja.” - naveo je Franković.

dpp