Četvrtak, 09 Svibanj 2024 14:36

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ: VINJETE ZA AUTOBUSE SE ZLOUPOTREBLJAVAJU, BILO BI NAJBOLJE DA SHUTTLE PRIJEVOZ PREUZME LIBERTAS

Piše:
Autobusi na Pilama / arhivska fotografija Autobusi na Pilama / arhivska fotografija Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Budući da autobusi koji vrše usluge tzv. shuttle prijevoza gostiju s kruzera itekako utječu na gužve oko dubrovačke povijesne jezgre, gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako se razmatra mogućnost ukidanja vinjeta ili njihovo redefiniranje radi nekih subjekata koji to zloupotrebljavaju. Nedavno je to predložio i bivši gradonačelnik, a danas nezavisni vijećnik Andro Vlahušić.

Gradonačelnik Franković je kazao i kako bi bilo najbolje da shuttle prijevoz u potpunosti preuzme Libertas.

- Znam da će me sad svi prozivati, ali bi bilo idealno i najbolje da Libertas u potpunosti preuzme shuttle prijevoz. Libertas sad nema te uvjete, ali bilo bi najbolje da voze goste u niskopodnim autobusima. Tako se smanjuju gužve i regulira se cijela ta priča. - rekao je Franković.

- Tužili su me, od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja pa dalje, međutim, u gradu ima posla za sve. Postoje neke strateške stvari važne za grad i mi ćemo morati ići restriktivnije po pitanju shuttlea. Može se donijeti uredba da moraju imati niskopodne autobuse, tzv. harmonike za shuttle vožnje. Kupite harmoniku i vozite. Moramo razmišljati i o shuttleu kao problemu. - kazao je Franković.