Subota, 08 Svibanj 2021 22:43

HDZ: Ulaganja u prometnu infrastrukturu prioritet su Korčule i Pelješca

80 posto teritorija Dubrovačko - neretvanske županije čine more i otoci pa je niz županijskih projekata očekivano usmjeren upravo prema Korčuli, ali i poluotoku Pelješcu gdje su danas bili kandidat za župana koalicije HDZ – HSS – HSLS – HSU – HS Nikola Dobroslavić, kandidat za zamjenika Joško Cebalo i saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić.

- Postavili smo sebi za cilj osigurati hitnu medicinsku skrb na teže dostupnim lokacijama i otocima u cijeloj našoj županiji. – rekao je u razgovoru s građanima župan Nikola Dobroslavić istaknuvši da je Dubrovačko-neretvanska županija jedina ostvarila standard cjelogodišnje hitne helikopterske medicinske službe.

Investiciju u novoj luci Polačište prati i rekonstrukcija pristupne ceste i to je tek dio značajnih infrastrukturnih lučkih projekata na otoku. Prometna povezanost Korčule izuzetno je važna, a ostanku na otoku posebno doprinose nove prilike za mlade kojima se uskoro otvara mogućnost studija pomorstva i turizma, a među projektima u obrazovanju, uz ulaganje u područnu školu u Lumbardi je i izgradnja sportske dvorane pri srednjoj školi Petra Šegedina.

Uz Korčulu i Lumbardu kandidati su obišli i Janjinu u kojoj je također u planu izgradnja montažne školske-sportske dvorane. Uz ribarstvo, poljoprivredu i turizam Korčula i Pelješac svoju priliku vide i kroz razvoj selektivnih oblika turizma, poput cikloturizma, a županija je već dala potporu projektu u kojem je uređeno 40 kilometara biciklističke staze od Orebića do Trpnja.