Ponedjeljak, 31 Srpanj 2023 09:40

I U SRPNJU NASTAVLJEN PROJEKT REKONSTRUKCIJE JAVNE RASVJETE

I U SRPNJU NASTAVLJEN PROJEKT REKONSTRUKCIJE JAVNE RASVJETE Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik nastavlja s obnovom javne rasvjete i postavljanjem energetski učinkovitih rasvjetnih tijela.

Tijekom srpnja u Vrbici je u dužini trase 180 metara provedena rekonstrukcija javne rasvjete.

„Izvršena je izrada četiri stupna mjesta, i to jednog stupnog mjesta sa svjetiljkom u LED tehnologiji te ostalih tri sa solarnim svjetiljkama u LED tehnologiji koje udovoljavaju sve propisane direktive EU o svjetlosnom onečišćenju i energetskoj učinkovitosti.” - navode iz gradske uprave.

„Na predjelu Mohovo u Zatonu, u dužini trase 220 metara, implementirano je šest stupnih mjesta, i to jedno stupno mjesto sa svjetiljkom u LED tehnologiji te ostalih pet sa solarnim svjetiljkama, dok su na predjelu Čerjan i Na Ljuti u Orašcu ugrađena dvadeset i tri nova stupa sa solarnim svjetiljkama, čije je održavanje minimalno, a potrošnje električne energije nema.” . Piše u priopćenju danas iz Grada Dubrovnika.
 
„Cjelovita rekonstrukcija javne rasvjete, usmjerena ponajprije na zaštitu okoliša, povećanje energetske učinkovitosti i značajnije financijske uštede, izvršena je i u Ulici Vlaha Bukovca. U toj ulici, u neposrednoj blizini povijesne jezgre, postavljena su pedeset i tri stupa s modernim svjetiljkama u LED tehnologiji.” - navodi se još uz podatak kako je vrijednost navedene ugrađene opreme i radova sveukupno 68.696 eura.