Ponedjeljak, 04 Travanj 2022 20:46

Jambo za Južni: Idem i danas na gotovo sve sprovode

Stipo Gabrić Jambo Stipo Gabrić Jambo Foto: Davor Mladošić/arhiva

Imam troje djece i petero unučadi Stipanu, Matiju, Stipu, Cvitu i Mateja, tri cure i dva dječaka, a 16. svibnja ću navršiti 64 godine. Ja sam sretan i zadovoljan i ništa mi više ne treba. Iako sam u mirovini radim svakodnevno i puno. Baš su mi se jutros otelile dvije krave, pa sam već u 5:30 sati bio u štali i onda odveo unuku Cvitu u vrtić. Vratio sam se u štalu, malo prostrijet bijele slame, da to sve bude u redu i podojili smo tele. Radim puno i u voćnjaku jer imam mandarine, breskve, nektarine... Nikad mi nije dosadno. – rekao je bivši gradonačelnik Metkovića i nekadašnji saborski zastupnik, dugo vremena jedan od najistaknutijih političara iz Dubrovačko – neretvanske županije Stipo Gabrić Jambo gostujući u Tjednom razgovoru Južnog.

Jambo je bio poznat i po tome što je kao gradonačelnik Metkovića redovno išao na gotovo sve sprovode svojih sugrađana, za Južni kaže kako ide i danas.

- Metković je mali grad i svakoga poznam pa je red poći. Ako sam ja možda u Zagrebu, na sprovod pošaljem ženu ili brata. Ali pođem ja na 98 od sto sprovoda. - kazao je Jambo u zanimljivom razgovoru za Južni u kojem je govorio i o Mostu, Plenkoviću, kako vidi politiku u Županiji danas i nizu drugi tema, a razgovor na Južnom možete pročitati OVDJE.

dpp