Petak, 16 Prosinac 2022 12:25

KARASOVIĆI: Vozači albanskog autobusa švercali heroin i kokain

Autobus je imao duplo dno Autobus je imao duplo dno Foto: MUP

Na graničnom prijelazu Karasovići hrvatski policajci i carinici pronašli su heroin i kokain u autobusu albanskih registarskih oznaka.

Kako su danas izvijestili iz PU dubrovačko-neretvanske, večernjim satima u srijedu, 14. prosinca, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići, u putničkom autobusu albanskih nacionalnih oznaka, pristupila su dvojica muškaraca u dobi od 41 i 33 godine, obojica državljani Albanije. Autobus je bio bez putnika, a njime je upravljao 33-godišnjak, dok je 41-godišnjak bio zamjenski vozač.

Tijekom granične kontrole, koju su policijski službenici Postaje granične policije Gruda zajednički odradili s djelatnicima carine, u prtljažnom prostoru uočene su preinake zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu.

Kako se dalje navodi u policijskom izvješću, temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku tijekom jučerašnjeg dana obavljena je pretraga autobusa kada je u duplom dnu, izrađenom ispod spavaonice vozača, pronađeno 10 pakiranja omotanih prozirnom folijom. U pet pakiranja se nalazio heroin, ukupne težine 5,4 kilograma, dok se u preostalih pet pakiranja nalazio kokain, ukupne težine 5,6 kilogram.

„Dvojica albanskih državljana su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je njihova odredišna zemlja bila jedna od zemalja Zapadne Europe koju, u interesu nastavka kriminalističkog istraživanja, za sada nećemo navoditi. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni muškarci su uz kaznenu prijavu, kasno sinoć, predani pritvorskom nadzorniku.” - stoji također u priopćenu.

Inače, tijekom posljednjih pet godina Policijska uprava dubrovačko-neretvanska spriječila je krijumčarenje i prodaju preko 730 kg marihuane, više od 700 kg kokaina, oko 233 kg heroina, 250 kg ketamina, te više od 36 tisuća komada tableta koje se nalaze na popisu droga i oko 1500 stabljika marihuane.

dpp