Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 20:04

Lukša Matušić: Ugovorom za aglomeraciju počinje najbitniji infrastrukturni projekt u novijoj povijesti Dubrovnika

Kapitalni projekt Vodovoda Dubrovnik – Aglomeracija Dubrovnik dobio je i posljednje potrebno „zeleno svjetlo” pred potpisivanje ugovora. Nezavisni stručnjaci IQR-a (Independent Quality Review) koji su imali zadatak obaviti posljednji pregled svih aspekata projekta Aglomeracije ocijenili su ga pozitivnom ocjenom te potvrdili njegovu opravdanost i ekonomsku isplativost.

Predsjednik uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić u ovoj oprigodi kazao je:
- Vodovod u najskorije vrijeme očekuje potpisanu odluku o financiranju od strane ministra gospodarstva i održivog razvoja, a nakon čega će se potpisati ugovori o partnerstvu s Gradom Dubrovnikom i Općinom Dubrovačko primorje, dok će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju biti poslani u službenu proceduru. – rekao je Lukša Matušić, naglasivši da će time i službeno započeti najbitniji infrastrukturni projekt u novijoj povijesti Dubrovnika, ukupno vrijedan 881,2 milijuna kuna, a čijom će realizacijom sustav vodoopskrbe i odvodnje na području Dubrovnika biti značajno unaprijeđen.

Ukupno je planirano više od 40 kilometara radova na modernizaciji sustava vodoopskrbe, kao i 31 kilometar radova na sustavu javne odvodnje, izgradnja novih crpnih stanica, vodosprema i ostalih potrebnih objekata te izgradnja novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, dok je objekt pročistača pitke vode već izgrađen te će se trošak njegove izgradnje također refinancirati putem projekta Aglomeracije.

dpp