Nedjelja, 17 Siječanj 2021 20:01

Marijo Bekić (HDZ): Komunikacijske i organizacijske sposobnosti pokazao u COVID krizi

Piše:
Marijo Bekić (HDZ): Komunikacijske i organizacijske sposobnosti pokazao u COVID krizi Foto: Dubrovnikpress.hr

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još svega dva ili tri puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Marijo Bekić (HDZ)

U aktualnom sazivu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika vijećnik je i Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik. U Vijeću nije puno istupao. Tu i tamo postavi vijećničko pitanje, a u sukobe s vijećnicima oporbe nije ulazio. Znao je tu i tamo i nasmijati vijećnike, a pokazao je kako se i kao liječnik i kao ravnatelj bolnice zna odlično nositi s COVID pandemijom i problemima koje je sa sobom donijela.

Primarijusu dr. sc. Mariju Bekiću, dr. med. specijalist opće kirurgije, subspec. traumatologije kao vijećniku u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika tijekom njegova mandata najvažnije je bilo zalaganje za rješavanje problema u dubrovačkoj Općoj bolnici, čiji je i ravnatelj. Tako je puno radio i na pripremi projekta izgradnje stanova za zdravstvene radnike.

Njegov bi rad u Gradskom vijeću svakako bio zapaženiji da se nije dogodila pandemija koronavirusa. Baš je tijekom pandemije Bekić pokazao odlične organizacijske sposobnosti. U kratkom je roku oformio COVID odjel, osigurao dovoljan broj dodatnih kreveta u slučaju da se pandemija razbukti. Osigurao je i nesmetan rad ostalih bolničkih odjela pa čak i uspio smanjiti liste čekanja za većinu pretraga. U nijednom trenutku bolnica nije ostala bez opreme, a nije mu manjkalo ni liječnika ni sestara.

Kao član stožera Civilne zaštite pokazao je i odlične komunikacijske sposobnosti. U najgorim trenucima pandemije Bekić od javnosti nije skrivao informacije i cijelo je ovo vrijeme u svakom trenutku ostao dostupan predstavnicima medija.

Bekić se među prvima u bolnici i cijepio kako bi i građane, ali i zdravstvene djelatnike potaknuo da učine isto.

Ideološke i političke stavove nije iznosio, no kad je u pitanju pobačaj poznat je njegov stav da život započinje začećem.

Na listi koju će predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Franković uskoro sastavljati za Gradsko vijeće, Marijo Bekić će svakako imati svoje mjesto. Kad se pandemija stavi po nadzor i Bekić će vjerojatno biti opušteniji pa će se u Vijeću moći posvetiti i nekim drugim problemima Grada Dubrovnika.