Subota, 10 Travanj 2021 19:09

Marina Vučković Matić (HNS): Jednostavno, zaslužila je još jedan mandat

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje više neće zasjedati, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosio je kratki rezime njihovog političkog puta i rada, a posljednja je HNS-ova vijećnica Marina Vučković Matić.

Marina Vučković Matić (HNS)

Iako u Gradsko vijeće nije ušla još 2017. na konstituirajućoj sjednici, vijećnica HNS-a Marina Vučković Matić u protekle je dvije godine svojim istupima uspjela skrenuti na sebe pozornost gradonačelnika, ali i ostalih HDZ-ovih vijećnika s kojima je rado ulazila u polemiku.

Zagovarala je prava žena, zalagala se i upozorava na prava ranjivih skupina. Kvalitetno je polemizirala tijekom rasprava o poslovanju gradskih tvrtki, konkretno Libertasa. Puno je toga imala za reći i tijekom dviju raspravama o dodjeli stanova mladim obiteljima u Mokošici. No, njezin rad u Gradskom vijeću ipak je obilježila polemika s HDZ-ovim vijećnikom Blažom Pezom.

Naime, tijekom rasprave o poslovanju Libertasa, Pezo je u jednom trenutku s govornice poručio Vučković Matić kako ju je teško zadovoljiti. Pezo se Vučković Matić nije ispričao, a njegova je izjava naišla na osudu javnosti. Možda bi i reakcija Vučković Matić bila puno snažnija da u radu Vijeća tijekom te sjednice nije sudjelovala online. U svakom slučaju od tog trenutka Pezo se držao podalje od repliciranja Vučković Matić.

Progovarala je Vučković Matić i o brojnim drugim temama i problemima te vodila i zanimljive polemike s gradonačelnikom Frankovićem.

Marina Vučković Matić inače je bila i vijećnica Županijske skupštine. Vijećničku prisegu u Gradskom vijeću izrekla je u 2018. Magistrirala je edukacijsku rehabilitaciju na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Radila je u Osnovnoj školi Ivana Gundulića, od 2019. zaposlena je u novoj Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih pri Općoj bolnici Dubrovnik. Vanjska je suradnica i na Studiju sestrinstva. Nedavno je izabrana za zamjenicu predsjednika Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora.

Na stranu Pezova izjava, no Vučković Matić zaista se teško zadovoljava jer se ona i dalje radom i zalaganjem uspješno uspinje i u struci i u politici. Potpredsjednica je gradskog HNS-a koja je svoj vijećnički mandat u protekle dvije godine opravdala te zaslužila još jedan mandat u novom sazivu Vijeća.