Utorak, 16 Siječanj 2024 13:00

NA LASTOVU UHIĆENA LIJEČNICA

NA LASTOVU UHIĆENA LIJEČNICA Ilustracija JP. fotografija Lastova Božidar Vukičević / CROPIX

Zbog sumnje na izdavanje lažnih recepata za lijekove koje se nalaze na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari, a u njenom stanu pronađeno je, navodi danas PU dubrovačko – neretvanska „više recepata na tuđe ime, više iskorištenih šprica, praznih bočica i ampula lijekova te više lijekova koji se nalaze na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari”, uhićena je liječnica, a portal Južni neslužbeno doznaje kako je riječ o liječnici s Lastova.

Policija je u priopćenju navela kako se „dovršenim kriminalističkim istraživanjem 28-godišnja hrvatska državljanka sumnjiči za kaznena djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave i zlouporabu položaja i ovlasti” jer je „utvrđeno da je osumnjičena, kao zdravstvena djelatnice zdravstvene ustanove s područja Dubrovačko - neretvanske županije izdavala recepte za pacijente čije zdravstveno stanje ne indicira pisanje tog lijeka, a radi se o lijeku koji se nalazi na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari”.

„Isto tako je utvrđeno da je u kartone pacijenata upisivala netočne podatke o izdanim lijekovima prilikom pregleda u ordinaciji”, objavila je PU dubrovačko – neretvanska ne navodeći o kojoj je ustanovi riječ, a da se radi o lastovskoj liječnici Južni doznaje iz neslužbenog izvora.

„Temeljem naloga županijskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga stana kojim se osumnjičena koristi kada je pronađeno više recepata na tuđe ime, više iskorištenih šprica, praznih bočica i ampula lijekova te više lijekova koji se nalaze na popisu droga i lijekova koji sadrže psihotropne tvari. Sve pronađeno je uz potvrdu oduzeto, a osumnjičena 28-godišnja zdravstvena djelatnica je, uz kaznenu prijavu, jutros predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko – neretvanske. Osumnjičena je također prekršajno sankcionirana sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.” - piše u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

dm