Četvrtak, 12 Studeni 2020 18:56

Nitko nije dao ponudu za ugradnju lifta za invalide u gradskoj upravi!

Iako se već duže vrijeme najavljuje, izgradnja lifta za osobe s invaliditetom u zgradi gradske uprave ipak se još neko vrijeme neće realizirati, no ne samo radi korona krize. Za izgradnju ovog lifta izgleda i nema baš interesa od strane tvrtki koje se takvim poslom bave, a i korona kriza je učinila svoje.

Ne bi li se osobama s invaliditetom zgrada gradske uprave učinila što dostupnijom, gradonačelnik Mato Franković već je odavno s predstavnicima udruga dogovorio izgradnju lifta.

S početne ideje prešlo se na izradu glavnog projekta za izgradnju dizala, a s ciljem lakše komunikacije svih korisnika javnih prostora Grada i Županije, ali i osoba s invaliditetom kojima je kretanje po zgradi s puno skalina bez gotovo nemoguće.

Na javnoj nabavi, koja je bila raspisana nitko nije pokazao interes, pa se ona trebala ponoviti. No, korona je ta postupak zaustavila, odnosno na neko ga vrijeme odgodila.

Inače, dizalo planirano u zgradi gradske uprave, zamišljeno je kao panoramsko, nosivosti 900 kg, odnosno predviđeno je za 14 osoba.