Četvrtak, 23 Studeni 2023 12:43

PERO MILETIĆ PONOVO JE IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE MLADEŽI HDZ-A

PERO MILETIĆ PONOVO JE IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA ŽUPANIJSKE MLADEŽI HDZ-A Foto: HDZ

Na jučerašnjoj Izbornoj skupštini Mladeži HDZ-a Dubrovačko - neretvanske županije za predsjednika je jednoglasno izabran Pero Miletić, koji je tako drugi put zaredom izabran na ovu funkciju, izvijestili su danas iz te stranke dodavši kako su Izbornoj skupštini bili nazočni predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije Blaž Pezo, župan Nikola Dobroslavić, potpredsjednici ŽO HDZ-a Joško Cebalo, ujedno i zamjenik župana te Roberto Krile i Đuro Lonzankao članovi Predsjedništva ŽO HDZ-a te predsjednik Zajednice branitelja „Gojko Šušak“ Teo Andrić i ispred utemeljitelja Mijo Jerković, a gosti su bili i predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak te dopredsjednica Mladeži HDZ-a BiH Ivana Prlić.

Predsjednik Županijskog odbora Blaž Pezo pozdravio je nazočne i kazao kako mu je drago vidjeti mlade ljude, poručivši kako će oni danas izabrati one koji će u sljedećoj „superizbornoj” godini imati veliku ulogu.

- Vi koji ćete danas biti izabrani trebate i u sljedećem mandatu nastaviti tako dobro raditi kao i do sada, uz razliku što su sad pred nama izbori, „superizborna” godina, gdje će se od svih, pa tako i od vas, očekivati značajan angažman. Također, morate biti najbolji u društvu, najbolji u svojoj općini i gradu, da budete prepoznati i da promičete demokršćanske vrijednosti naše stranke te tako budete primjer drugima. - kazao je Pezo.

Predsjednik ŽO HDZ DNŽ Blaž Pezo prisjetio se i svojih stranačkih početaka, koji su također bili u Mladeži:

- U stranci sam 23 godine i od toga sam 13 godina proveo u Mladeži tako da jako dobro znam što je pred vama i s čime se suočavate. Trudite se, radite i zasigurno će vaš rad biti prepoznat. Mlada energija, nove ideje uvijek dobro dođu i to je ono što se od vas očekuje jer samo sinergijom možemo ostvariti nove izborne pobjede. - poručio je između ostalog predsjednik ŽO.

Nazočnim članovima Skupštine i gostima obratio se i župan Nikola Dobroslavić rekavši kako je HDZ daleko najjača politička snaga u zemlji, „stranka koja nas je uvela u demokraciju, pod vodstvom HDZ-a i dr. Franja Tuđmana prošli smo Domovinski rat, ušli u UN, euroatlanske integracije, Schengen i eurozonu”, naglasio je Dobroslavić.

- Drugi se ne mogu nositi s nama dok god smo čvrsti i jedinstveni i dok nam je stranka iznad svega. Jaki smo i na županijskoj razini, svi naši načelnici i gradonačelnici rade dobar posao i mi smo jedina snaga koja i u budućnosti može voditi Županiju, kao i državu. - rekao je župan Dobroslavić.

Na Izbornoj skupštini se obratio i predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak, koji je među ostalim istaknuo izvrsnu dosadašnju suradnju s Mladeži HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije, a potom se osvrnuo na rad organizacije na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

- Pred nama je važna godina, godina u kojoj je važno da svima približimo i pokažemo vrijednosti koje baštinimo, ali i da je HDZ jedina politička opcija koja može voditi Hrvatsku u pravom smjeru. - rekao je.

U svom obraćanju dopredsjednica Mladeži HDZ-a BiH Ivana Prlić također se osvrnula na važnost uključivanja mladih u politiku te važnost zajedničkog djelovanja i sinergije, jer samo tako se mogu ostvarivati dobri rezultati.

Izabrani su i članovi Županijskog odbora, Nadzornog odbora i Izaslanici za Izborni sabor MHDZ-a.

Ponovno izabrani predsjednik Pero Miletić na kraju Izborne skupštine obratio se nazočnima te zahvalio svima na potpori koju su mu i ovoga puta pružili:

- Kao što smo već više puta večeras čuli, pred nama je „superizborna” godina i zapravo će se mandat pred nama uvelike razlikovati od onoga koji je iza nas. Nije tajna da mladi teško ulaze u politiku i pred nama je težak posao; trebamo doći do one populacije koja su naši potencijalni birači, trebamo naći pravi put do njih. Budite ustrajni i jaki i na vama je da svima date do znanja da nije lako voditi državu, a pogotovo u krizama, a da je to HDZ proteklih godina radio iznimno uspješno. Gospodarski rezultati su izvanredni i to jasno pokazuje da je samo HDZ taj koji može voditi Hrvatsku. - rekao je između Miletić.

- Budite ustrajni, budite uporni, ostanite sa mnom na putu koji smo si zadali, koji ste danas izabrali. - zaključio je novi predsjednik MHDZ DNŽ.

dpp