Srijeda, 08 Studeni 2023 14:03

POVLAČI SE IZ PRODAJE I JEDNA SERIJA COCA - COLE OD POLA LITRE

Sumnjiva je serija Coca - Cole od pola litre Sumnjiva je serija Coca - Cole od pola litre Foto: Dragan Matić / CROPIX

Coca - Cola je potvrdila u srijedu da prema rješenju Državnog inspektorata privremeno povlači jednu seriju Coca - Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži, iako, kako napominju, njihova interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima.

Riječ je o serijama Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži proizvedenim 27. svibnja 2023. s rokom trajanja do veljače 2024. i 22. lipnja 2023. s rokom trajanja do ožujka 2024..

"Prema usmenom rješenju Državnog inspektorata, privremeno povlačimo jednu seriju gaziranog pića Coca - Cola Original Taste od 500 ml u plastičnoj ambalaži, proizvedenog 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024." - stoji u priopćenju iz kompanije Coca - Cola Hrvatska.

"Nastavljamo surađivati s nadležnim tijelima i poduzimamo konkretne aktivnosti kako bismo zaštitili naše potrošače", stoji u priopćenju iz Coca-cole Hrvatska u kojem napominju da poduzimaju korake kako bi zaštitili javno zdravlje.

Državni inspektorat (DIRH) privremeno je tvrtki Coca - Coli Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje suspektnih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo liječniku pomoć nisu sigurna.

Državni inspektorat je izašao na teren nakon pojave sumnji u neispravnost pića Romerquelle i Coca - Cola. Ističu da su izuzeli uzorke suspektnih pića, a inspekciju su obavili i u samom trgovačkom društvu u Zagrebu.

DIRH u priopćenju, između ostalog, kaže da u inspekcijskim nadzorima u prometu nisu zatekli suspektnu seriju Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobivenim tjelesnim ozljedama.

Nakon novih informacija o ozlijedama prilikom konzumacije gaziranih pića, inspekcija je izašla na teren u Prirodoslovno -matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu gdje je izuzela jedan uzorak Coca - Cola, Original taste, 500 ml, iz samposlužnog aparata te još dva uzorka Coca cola 2 l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine.

Južni