Ponedjeljak, 11 Rujan 2023 13:33

SIGURNIJE PJEŠKE S BOSANKE DO GRADA UZ NOVU RASVJETU

Osvijetljena je cijela dionica na padinama Srđa Osvijetljena je cijela dionica na padinama Srđa Foto: Grad Dubrovnik

Nakon izgradnje sustava javne rasvjete na padini Srđa, od Bosanke do magistrale, kao druga faza ove investicije osvijetljena je dionica od pothodnika kraj Trafostanice Srđ do podnožja Ulice Bruna Bušića na Pločama.

„Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika dovršio je zahvat izgradnje sustava javne rasvjete na spomenutoj dionici dugoj oko 250 metara. Na početku i na kraju zahvata postavljena su dva stupa javne rasvjete s LED svjetiljkama, od kojih je jedna solarna, dok je veći dio skalinate osvijetljen ugradnjom 23 zidne svjetiljke, također u LED tehnologiji, čime je dodatno naglašena ambijentalnost ove šetnice. Ukupna vrijednost navedenog ulaganja iznosi 9.670,48 eura.” - piše u priopćenju Grada Dubrovnika.

rasvjeta bosanka srdj 110923 5 min

Inače, prethodno je, u prvoj fazi, rasvjeta postavljena u dužini od cca 650 metara na starom putu do Bosanke koji vodi od pothodnika na magistrali sve do naselja. Ukupno je provedena izgradnja 21 stupnog mjesta, a korištene su svjetiljke najmodernije tehnologije sa solarnim napajanjem, koje zadovoljavaju sve ekološke i energetski učinkovite standarde.

rasvjeta bosanka srdj 110923 6 min

„Završetkom i druge faze, osvijetljeno je ukupno 900 metara dionice čime je građanima s područja Bosanke i ovog dijela Ploča, ali i svima drugima koji se ovim putem koriste, omogućena sigurna pješačka komunikacija. Podsjetimo, u suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatskih cesta i Dubrovnik cesta, a na poticaj Libertasa, još 2018. godine uređena je autobusna stanica pored ulaza u HEP-ovo postrojenje podno Srđa.” - piše u priopćenju iz gradske uprave.

dpp