Srijeda, 15 Ožujak 2023 03:36

Škorić o trasi brze ceste kroz Rijeku dubrovačku: Postoji regulativa koja otklanja sve bojazni građana

Josip Škorić i rijeka Ombla Josip Škorić i rijeka Ombla Fotografije za ilustraciju: Davor Mladošić i Božo Radić / CROPIX

Nakon što je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankovića i županu dubrovačko – neretvanskom Nikoli Dobroslavića kako trebaju sjesti i usuglasiti stavove oko trase brze ceste kroz Rijeku dubrovačku, da se ne dogodi, rekao je Butković, da Hrvatske ceste započnu projekt, a da „onda kažemo da smo protiv te trase”, predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kazao je kako „u Hrvatskoj postoji procedura po kojoj se objekti i ceste grade i ako taj projekt zadovolji tu proceduru, nema razloga da se netko brine o bilo kakvim posljedicama izgradnje cesta”.

- Povjerenstvo će odrediti pod kojim uvjetima će se cesta graditi i propisati monitoring tijekom njezine izgradnje. - rekao je Škorić.

- Dakle, postoji regulativa koja otklanja sve te bojazni građana o bilo kakvim negativnim posljedicama utjecaja na okoliš i mi ćemo naravno tu proceduru ispoštovati do maksimuma. - kazao je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

dm