Petak, 09 Veljača 2024 17:09

SP VATERPOLO: HRVATSKA UVJERLJIVA PROTIV JUŽNE AFRIKE

SP VATERPOLO: HRVATSKA UVJERLJIVA PROTIV JUŽNE AFRIKE Foto: HVS

Nije baš ni bilo dvojbe, ali svaku se utakmicu na bilo kojem svjetskom prvenstvu mora se ozbiljno shvatiti, profesionalno joj pristupiti i tako odigrati. Neovisno tko bio s druge strane ili koliko unaprijed znali da je suparnik inferiorniji, a Hrvatska je u 3. kolu skupine A na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu protiv Južne Afrike slavila s 29:6.

Svi su znali da će Hrvatska slaviti, pobijediti visoko, ali valjalo je to ipak i dokazati, potvrditi. Izbornik Tucak za ovu je utakmicu, kako je i najavio odlučio odmoriti dvojicu centara koji su odigrali obje prve utakmice u Dohi (Lončar i Vrlić). Umjesto njih u postavi su bili kapetan Ivan Krapić i Matias Biljaka. Ujedno, cijelu je utakmicu priliku za braniti dobio Mate Anić ili priliku za odmor više zavrijedio je Marko Bijač.

Rezultatski, nije prva minuta završila, a već je bilo 2:0 za Hrvatsku (Krapić i Fatović). Nakon prve četvrtine 7:2, sredinom druge dionice 11:3. U prve tri četvrtine naši su igrači ravnomjerno podijelili pogotke, po sedam u svakoj dionici. Izuzev zadnje, tu je bilo ipak malo više. Ništa čudno onda da su se svi naši igrači izuzev vratara upisali u strijelce.

Očekivano, igrač utakmice je jasno iz hrvatske momčadi, odnosno to je Franko Lazić.

Hrvatska će se u osmini finala susreti s boljim iz dvoboja Kina – Brazil koji je na rasporedu kasnije večeras, a utakmica osmine finala je na rasporedu u nedjelju, 11. veljače u 10 sati po hrvatskom vremenu.

dpp