Srijeda, 09 Veljača 2022 18:51

Srđevci ponovo župana pozivaju na ostavku

Nakon jučerašnje konferencije za novinare i odgovora iz Županije, srđevci su danas uputili priopćenje za javnost u kojem županu dubrovačko – neretvanskom Nikoli Dobroslaviću i ravnatelju Županijske uprave za ceste ponovo poručuju kako jedino što mogu učiniti jest podnijeti ostavke. Ostavke župana i ravnatelja ŽUC-a srđevci traže jer smatraju da su vijećnicima u Županijsku skupštinu na usvajanje poslali zaključak u kojem se kao izvor financiranja rekonstrukcije ceste Korčula – Račišće navodi ugovor koji je raskinut, a čime su, smatraju srđevci, Dobroslavić i Kaštelan obmanuli vijećnike. Priopćenje srđevaca prenosimo u cijelosti.

„Župane Dobroslaviću, jeste li pred vijećnike Dubrovačko – neretvanske županije na glasanje poslali zaključak u kojem se kao izvor financiranja navodi ugovor koji je raskinut, a vi ste tu informaciji vijećnicima sakrili?

To je jedino pitanje na koje su župan Dobroslavić i Ivo Kaštelan trebali odgovoriti. To su činjenice koja ih inkriminiraju i zbog koje bi trebali podnijeti ostavku.

Da, ponovimo – župan je pred vijećnike poslao falsificirani službeni akt, obmanuo ih o izvorima financiranja i u službeni financijski plan za 2022. unio sredstva u kojima se poziva na konkretan ugovor koji je raskinut.

S obzirom na to da ni on, niti predlagač Financijskog plana ŽUC-a, Ivo Kaštelan nisu spremni makar reći „pogriješili smo”, a kamoli razmisliti o posljedicama koje bi trebali snositi zbog prevare, odlučili su nam pričati priče o „hvalevrijednom projektu” i „ugovoru koji će se potpisati”.

Mi u kupe, oni u špade! Kao kad u školi đaka pitaš jedno, a on odgovara samo ono što (eventualno) zna, bez obzira što to nema veze s pitanjem.

Doduše, nismo ni očekivali ništa drugo od HDZ-a. Skretanje pozornosti s merituma i stvaranje novih priča, jedini je način na koji znaju odgovoriti na cijeli niz afera koje metastaziraju diljem Hrvatske, na svim razinama vlasti.

Zbog toga smo sasvim otvoreno i jasno na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavili pravne radnje koje ćemo poduzeti u nadi da će pravosuđe biti brzo i efikasno.
Naime, riječ je o ljudima koji obnašaju najviše dužnosti na jugu Hrvatske i u stanju su ponoviti djelo. Osim toga, pitamo se kako mi poslije ovoga možemo uopće raditi u Županijskoj skupštini. Naime, nakon ovoga svaki je navod u svakoj točki koja dođe na Županijsku skupštinu upitan.

I ponavljamo još jednom, župane, kad odgovorite na naše pitanje, znate i sami da jedino ispravno što potom morate učiniti je- podnijeti ostavku.” - naveli su u priopćenju srđevci.

dpp