Utorak, 14 Veljača 2023 12:45

U Primorju strankama 50 posto manje, vijećnicima ništa

Piše:
Predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje Vlaho Mozara Predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje Vlaho Mozara Foto: dpp/arhiva

Naknade političkim strankama koje participiraju u Općinskom vijeću Općine Dubrovačko primorje smanjene su za 50 posto, dok su vijećničke naknade u potpunosti su ukinute. Odlučeno je tako na prvoj ovogodišnjoj sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje.

Kako stoji u priopćenju predsjednika općinskog Vijeća nezavisnog Vlaha Mozare, sukladno dogovoru ta sredstva su „preusmjerena u razvojne projekte”.

„Doneseni su novi programi u sportu i kulturi, a kojima je zaživio program subvencioniranja najma sportske dvorane kako bi se privukli novi sportski i kulturni sadržaji u općinu, pogotovo kako bi se najmlađima omogućile dodatne aktivnosti. Zaživjeli su i drugi programi u svrhu poticanja lokalnog stanovništva u organizaciji manifestacija od lokalnog značaja kako bi zaživilo primorsko selo. Osnovano je stručno povjerenstvo za vrednovanje programa za javne potrebe u kulturi.” - naveo je Mozara.

U priopćenju također stoji kako su vijećnici na sjednici postavili brojna vijećnička pitanja.

„Tako se među brojim pitanjima opet otvorila tematika ekološke bombe na Ljutom potoku, pitanja gdje je zapelo svih ovih godina sa POS tj poticanom stanogradnjom, rasprave oko (ne)aktivnosti javne ustanove u kulturi, problemi ilegalne gradnje i nepoduzimanja ičeg konkretnog vezano za to, te vrlo neugodna pitanja vezana za nalaze državne revizije oko rada centara za gospodarenje otpadom.” - stoji također u priopćenju nezavisnog predsjednika Općinskog vijeća Općine Dubrovačko primorje Vlaha Mozare.