Utorak, 11 Svibanj 2021 15:12

Vlahušić: Mandrač treba širiti prema Copacabani i time dobiti i 200 vezova

Ovako je to izgledalo na otvaranju Mandrača, tadašnji gradonačelnik Vlahušić se i okupao Ovako je to izgledalo na otvaranju Mandrača, tadašnji gradonačelnik Vlahušić se i okupao

Kandidat za gradonačelnika platforme „Dubrovnik, naš Grad” Andro Vlahušić održao je danas na plaži Mandrač konferenciju za novinare na kojoj je predstavio glavne programske smjernice za Gradski kotar Lapad.

Andro Vlahušić pojasnio je kako je u programu definirano proširenje plaže Mandrač dalje prema Copacabani, a šetnica koja prolazi iznad plaže uredit će se po uzoru na onu Nika i Meda Pucića.

- Za to ne trebaju novci jer je projekt već spreman, a financiranje definirano kroz izgradnju kanalizacijskog sustava. - dodao je Vlahušić.

Naglasio je i kako je takvo rješenje i plaže i šetnice u skladu s prostornim planovima te da se u realizaciju može krenuti odmah na jesen. A dalje, prema Ronilačkom klubu, prostorni plan predviđa izgradnju male komunalne marine.

- To je rješenje za vlasnike barki i brodica, tamo se može smjestiti više od 200 vezova. To nije skupo i nadam se da će novoj županijskoj upravi i Roku Toliću to biti jedan od prvih projekata u mandatu. - rekao je Vlahušić.

- Dio obale od ronilačkog kluba do Bokeljske ulice, odnosno do prvih kuća u Solitudu, također ćemo urediti u hladovitu plažu, nakon što se barke koje su sad tamo vezane smjeste u novu marinu. - dodao je.

Na taj način, Dubrovnik naš Grad nudi rješenje za Lapad koje od Solituda preko Presidenta do Uvale Lapad nudi zonu za kupanje i zabavu te ono pravo dubrovačko ljeto. Na tim plažama organizirat ćemo natjecanja, osim Divlje lige, napravit ćemo i divlju ligu za turiste, nadmetanja u tradicionalnim disciplinama poput nekadašnjih Jadranskih susreta.

- Treba ovdje zahvaliti i gospodinu Legazu, mom školskom kolegi, za njegov trud kojim su otvorene nove i obnovljene stare mogućnosti za kupanje ispod šetnice Nika i Meda Pucića“, kazao je Vlahušić i dodao „Osim kupališta i marine, u Lapadu trebamo riješiti i Lapadsku obalu. Ako se ne riješi upravni spor, projekt treba podijeliti u faze te urediti one dijelove oko kojih nema spora, a paralelno rješavati spor. Stanovi za visokoobrazovane deficitarne kadrove, poput liječnika, gradit će se po modelu sličnom stanovima VK Juga u Solitudu, a i za problem parkinga u Solitudu imamo rješenje. - rekao je Vlahušić i najavio:

- Na igralištu Pomorske škole, partnerskim modelom, ili samostalno od strane Sanitata, izgradit ćemo garažu sa 200-njak mjesta, a kojoj će na krovu ostati igralište.
Dubrovnik naš Grad nudi rješenja za Dubrovnik, a predložena rješenja za Lapad nude i potrebnu infrastrukturu, ali i život, kulturu, sport te svu onu živost koja i čini naš Grad.