Utorak, 27 Lipanj 2023 15:36

Završeni su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete; ostvarit će se velike uštede

Završeni su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete; ostvarit će se velike uštede Foto: Grad Dubrovnik

Montažom ukupno 3.739 novih, energetski učinkovitih LED svjetiljki završeni su radovi na cjelovitoj modernizaciji i rekonstrukciji sustava javne rasvjete na cjelokupnom području Grada, čime su, navode iz gradske uprave „noćne vizure Dubrovnika dobile posve novi izgled”.

U ugovorenom roku od 120 dana nova rasvjetna tijela postavljena su u ukupno 250 ulica i lokacija. Ekološki prihvatljive svjetiljke osiguravaju ravnomjernu osvijetljenost javnih površina, a njihovim korištenjem ne dolazi do neželjenog rasipanja svjetlosti izvan prostora kojeg je potrebno osvijetliti čime se efikasno sprečavaju efekti svjetlosnog onečišćenja.

„Uz ekološki benefit, ostvarit će se i značajne uštede koje će se ogledati kroz smanjenju potrošnju električne energije i manje troškove održavanja sustava, i to u iznosu od oko 250 tisuća eura na godišnjoj razini.” - navode danas iz dubrovačke gradske uprave dodajući kako je izvođač radova na projektu „Modernizacija javne rasvjete Grada Dubrovnika“ bio Veritas Esco iz Splita, a vrijednost radova 829.185 eura s PDV-om.

dpp