Ponedjeljak, 03 Siječanj 2022 03:47

Župan Dobroslavić: 1.500 vezova uredit ćemo do kraja mandata

Piše:

Još je u predizbornom programu Nikola Dobroslavić kao kandidat za župana na lokalnim izborima nosio projekte koji se odnose na izgradnju komunalnih vezova. Izbori su prošli, a župan Dobroslavić ističe da bi u svom četverogodišnjem mandatu mogao zgotoviti 1.500 vezova.

- Komunalni vezovi jesu dio programa i našli su se i u proračunu i svim razvojnim dokumentima jer smo taj program izložili građanima i dobili, ne samo dobre komentare, nego i povjerenje na izborima. - rekao je Dobroslavić te dodao kako će se veliki broj vezova realizirati do kraja njegova mandata.

- Planirali smo 1.500 vezova, vjeruje da će biti i više u ovom mandatu. Optimisti smo jer to je velika potreba i građani su iskazali svoje stavove. Po tom se pitanju aktivnije radi. Radimo projekte za Dubrovnik i Korčulu, jedan je projekt na Korčuli već završen s 90 vezova. Pristupa se izgradnji takve marine u Račišću. U Dračama je također u tijeku projekt s 44 veza, slijede projekti u Srebrenom u Župi dubrovačkoj te u Mokošici i gruškoj uvali u Dubrovniku. - rekao je Dobroslavić te otkrio kako će se financirati izgradnja komunalnih vezova.

- Na terenu su prepoznate potrebe naših sugrađana za komunalnim vezovima i po pitanju realizacije tih projekata puni smo optimizma jer je resorno Ministarstvo u pregovorima s Europskom komisijom dobilo potvrdu da će i komunalne vezove biti moguće financirati sredstvima iz EU fondova i vjerujemo da će se naš plan s komunalnim vezovima realizirati i prije isteka mandata. - kazao je župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić.