Ponedjeljak, 22 Siječanj 2024 19:21

ŽUPANIJSKI HDZ SE OBRATIO ČLANOVIMA MOŽEMO: MINIRALI STE PROJEKT KOJI JE ZA NAŠU ŽUPANIJU IZUZETNO BITAN

Predsjednik HDZ-a Dubrovačko - neretvanske županije Blaž Pezo Predsjednik HDZ-a Dubrovačko - neretvanske županije Blaž Pezo Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

„Nikad nismo bili protiv Centra za gospodarenje otpadom”, vrište to već nekoliko dana članovi stranke Možemo, točnije njihove uzdanice u Dubrovačko - neretvanskoj županiji Marko Giljača i Đuro Capor. - kažu danas u priopćenju iz HDZ-a Dubrovačko – neretvanske županije ističući kako je to „lakoća izgovaranja neistina i obmanjivanja javnosti”.

„Ne, gospodo draga, istina je ta da ste od početka minirali projekt koji je za našu županiju izuzetno bitan. Točnije rečeno, minirali ste projekt dok Vam koordinator Vaše stranke, zagrebački gradonačelnik koji se tek nakon tri godine i nakon tragedije na Jakuševcu sjetio na čemu je dobio povjerenje birača, i tek sad započeo rješavati problem otpada, a htio bi to riješiti ekspresno. On vam je sad objasnio da je tehnologija koja će se koristiti u Centru Lučino razdolje odlična i da će se ista takva tehnologija koristiti u Centru koji se planira graditi u Zagrebu.” - poručuju Možemo iz HDZ-a.

„Do tog trenutka, i ne možete to demantirati, isticali ste: „Centri za gospodarenje otpadom su centri za smeće; zdravstveno škodljivi i ekološki neodrživi”; „Nama se guraju zastarjele tehnologije (iz priopćenja Marka Giljače od 19.8.2021.)” ; (...) novčani iznosi i vrijednost investicije ne jamče kvalitetu, pogotovo ne kvalitetu života građanima koji će živjeti pod utjecajem već sada zastarjele i vrlo skupe tehnologije (Iz priopćenja Marka Giljače 30.lipnja 2020.)”

Tek je ovo dio onoga što ste izgovarali i čime ste pokušali srušiti projekt koji danas u Zagrebu preslikava vaš koordinator Tomašević i kolegica mu koja želi biti kandidatkinja za premijerku Sandra Benčić. Ista ona Sandra Benčić koja je po Dubrovačko - neretvanskoj županiji šetala i govorila da građani ne zaslužuju Centar za gospodarenje otpadom.” - navode iz HDZ-a u priopćenju koje je zapravo obraćanje članovima Možemo.

dpp