Četvrtak, 14 Siječanj 2021 13:35

Capor najizgledniji kandidat srđevaca za gradonačelnika, Giljača za župana

Piše:

Netom što su osnovali političku stranku srđevci su najavili kako će na predstojećim lokalnim izborima osim kandidata za gradonačelnika imati i kandidata za župana. Četiri mjeseca prije izbora imena kandidata u toj su stranci izgleda definirana.

Portal Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje kako će kandidat srđevaca za župana Dubrovačko – neretvanske županije biti Marko Giljača dok će kandidat za gradonačelnika Dubrovnika vjerojatno biti Đuro Capor, iako oko njegove kandidature unutar te mlade političke stranke navodno još nije postignut konsenzus.

No, Đuro Capor, s obzirom na njegovu višegodišnju borbu s projektom golf resorta na Srđu, koja je rezultirala referendumom na kojem se oko 10 000 građana izjasnilo protiv tog projekta, među srđevcima je svakako najzvučnije ime.

Marko Giljača vijećnik je srđevaca u aktualnom sazivu Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije koji je u posljednje vrijeme fokusiran na projekt izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom na Lučinom razdolju.