Utorak, 04 Travanj 2023 19:38

Četiri godine rada Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih u OB Dubrovnik

Četiri godine rada Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih u OB Dubrovnik Foto: OB Dubrovnik

Opća bolnica Dubrovnik obilježila je danas četiri godine rada Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih. Poliklinika je počela s radom 2019. godine, a ubrzo je zbog pandemije koronavirusa prilagodila način rada. Zaposleni su dodatni psiholozi kako bi se udovoljilo potrebama djece i mladih, a Poliklinika je posljednjih godina provela i istraživanja o mentalnom zdravlju mladih.

Tim je povodom Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko - neretvanske županije, u suradnji s Poliklinikom za mentalno zdravlje Opće bolnice Dubrovnik, organizirao niz predavanja. Za stručne suradnike osnovnih i srednjih škola s područja županije održana su predavanja psihologinje Maje Hatvalić Capurso iz Poliklinike za mentalno zdravlje Opće bolnice Dubrovnik i liječnice školske medicine Matije Čale Mratović iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Predstavljena su istraživanja koja su ukazala na mnoge poremećaje u ponašanju djece i mladih poput ozbiljne ugroženosti mentalnog zdravlja, porasta samoozljeđivanja, suicidalnih misli, alkoholizma i raznih ovisnosti.

poliklinka obdubrovnik 040423 2 min

Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik dodijeljene su danas didaktičke igračke koje je Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj iz Metkovića donirala Poliklinici i Odjelu pedijatrije dubrovačke bolnice. Ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik izv. prof. prim. dr. sc. Mariju Bekiću igračke je uručila direktorica socijalnog poduzeća Prijateljica plus Marina Mustapić.

dpp