Nedjelja, 14 Veljača 2021 19:05

Dolores Lujić: Bez talenta za politiku tek je priljepak Mara Kristića

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još svega dva ili tri puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Dolores Lujić

U Gradsko vijeće Dolores Lujić ušla je preko Laburista, a sada je nekakva nezavisna vijećnica pri Mostu sa čije je liste ušla u Vijeće. Diplomirana pravnica, inače zaposlena kao povjerenica Sindikata turizma i usluga Hrvatske, svoju sindikalnu poziciju redovito koristi i na sjednicama Gradskog vijeća.

Radnička prava u Libertasu posebno su u fokusu Dolores Lujić, a nije joj mrsko govoriti ni o problemima u Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum, no svi su njezini prijedlozi i istupi najčešće politikantske naravi. Zapravo se može reći da tijekom sjednica najčešće „lupne pa ostane živa”.

Kao nezavisna pri Mostu, koji je kao oporba HDZ-u, zapravo tandem Lujić – Kristić redovito glasa za HDZ-ove prijedloge, koristeći se istim šablonom kao i DDS. Kad treba glasati za problematične točke, one za koje oporba nikad ne bi glasala, tada Lujić i Kristić čine to potiho, gotovo neprimjetno, odnosno ne uključuju se previše u rasprave.

Prijedlog Dolores Lujić kojim je Vijeće taksistima učlanjenim u STUH dalo ekskluzivno pravo da se koriste taksi stajalištem pod Minčetom, Grad Dubrovnik stajalo je sudske presude prema kojom se tim stajalištem, sukladno zakonu, mogu i trebaju koristiti svi taksisti, a ne samo povlaštena skupina.

Jasno je da Lujić nije vrsna političarka, da politici nije vična i nema taj talent da bi se njome ozbiljnije bavila već je samo priljepak Maru Kristiću.