Utorak, 18 Svibanj 2021 14:21

Dujmović o Gabričević: Polagat će se računi članstvu

Piše:

Nakon što je HNS na izborima u Dubrovniku ostvario katastrofalan rezultat i ostao bez vijećnika u novom sazivu Gradskog vijeća, najmanje što predsjednice te stranačke organizacije Nataša Gabričević može učiniti jest podnijeti ostavku, ali ona to još nije učinila kako bi učinio odgovoran čelnik stranke.

Da je izborni rezultat HNS-a u Dubrovniku loš, mišljenja je i predsjednik županijske organizacije te stranke Valentin Dujmović. Za portal Dubrovnikpress.hr ističe kako će se računi članstvu polagati za šest mjeseci na unutarstranačkim izborima.

- Statutom HNS-a predviđeno je da se nakon lokalnih izbora održe izborne skupštine podružnica pa tako i za dubrovačku organizaciju. Unutarstranački izbori su zapravo polaganje računa članstvu za rezultat ostvaren na lokalnim izborima, bio taj rezultat loš ili dobar. Ako je ostvareni rezultat lošiji od prethodnog tada je logično da se podružnica prepusti nekome drugome tko će drukčije pripremiti organizaciju za sljedeće lokalne izbore i polučiti bolji rezultat. - kazao je Dujmović, koji smatra da je HNS u Dubrovniku ostvario loš rezultat.

- Što se tiče rezultata u Dubrovniku, nakon onoga kojega sam ostvario na lokalnim izborima 2017. kada smo u Gradskom vijeću imali tri vijećnika, naravno da je rezultat HNS-a na netom okončanim izborima loš, a očekivao sam minimalno jednak rezultat kao s izbora 2017. - rekao je Dujmović.

Inače, za razliku od rezultata u Dubrovniku, rezultat HNS-a na razini Županije je dobar. Ta će stranka u novom sazivu Županijske skupštine imati dva vijećnika, koliko ih je imala i u prošlom sazivu Županijskog predstavničkog tijela.