Nedjelja, 02 Lipanj 2024 14:00

DUSTRA PROZVALA GRADSKU TZ DA NIJE ISKORISTILA VJENČANJE SINA RODA STEWARTA, NISU IM, KAŽU, ODNIJELI NI CVIJEĆE

Rod Stewart dolazi na vječanje u crkvu sv. Ignacija na Jezuitima Rod Stewart dolazi na vječanje u crkvu sv. Ignacija na Jezuitima Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

„Čitači brojeva = Turistička zajednica grada Dubrovnika”, ovaj znak jednakosti stavili su iz Dubrovačke stranke (DUSTRA) nakon vjenčanja sina Roda Stewarta, Liama Stewarta s njegovom odabranicom Nicole Artukovich u Dubrovniku što je izazvalo i pozornost svjetskih medija. No, iz DUSTRA-e smatraju da u Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika to nisu dobro iskoristili.

Tako su nabrojili niz velikih zvijezda koje su bile u Dubrovniku dodavši da „svi oni koriste društvene mreže na kojima imaju ogromnu bazu pratitelja i sa svakom objavom Dubrovniku čine neprocjenjivu promociju”.

„Pa čak i kad ne objave ništa, samim time što su se pojavili u gradu i što su to objavili lokalni, domaći, a onda i svjetski mediji, samo je po sebi sjajna promocija.” - kažu iz DUSTRA-e, ali onda napominju:

„No, nije to ništa u usporedbi s velikim naporima koje radi dubrovačka Turistička zajednica da bi promovirala dubrovački turizam i Dubrovnik kao destinaciju. Oni naime printaju letke i dijele ih po sajmovima, putujući po Europi i svijetu, sve to, naravno, na teret poreznih obveznika. Onda, kad se vrate u Grad, čitaju brojke i vrijedno informiraju javnost koliko je
glava u kojem momentu u gradu. To je očito toliko vrijedan i naporan posao da svaka općina naše županije ima po jednu turističku zajednicu, čak i tamo gdje je broj posjetitelja minimalan i gdje više turista broji jedan prosječni hotel. Možda bi i oni trebali imati svoje turističke zajednice?” - navode te onda kažu kako se „obitelj Stewart svojski potrudila predstaviti kraj iz kojeg mlada potječe uzvanicima”.

„Iz medija smo mogli čitati kako se Stewartova nevjesta odlučila za tradicionalni dubrovački meni, na sebi je imala konavoske naušnice i dovela je klapu. Sve to kako bi svojim uzvanicima što bolje predstavila kraj iz kojeg potječe. I svi ti uzvanici podijelili su fotografije i videa s vjenčanja na kojem su se itekako promovirali Dubrovnik, ali i ostatak županije. No, Turistička zajednica grada Dubrovnika očito je u tolikom bitnom poslu tiskanja letaka da je zaboravila mladencima i Rodu Stewartu poslati barem bocu konavoskog ili pelješkog vina, buket cvijeća ili im na neki drugi način poželjeti dobrodošlicu. Dogovoriti određenu kampanju i tako napraviti marketinški „boom”. Mladenci su angažirali domaće agencije i poduzetnike, mladenka je nosila haljinu domaće dizajnerice, barem je do njih bilo lako doći…” - osvrću se iz DUSTRA-a i zaključuiju kako je „Turistička zajednica grada Dubrovnika tu priliku propustila, baš kao što je propušta svaki put kad nam stižu utjecajni gosti”.

Stigli su brojni uzvanici, od obitelji Stewart do bivše Miss Velike Britanije, zabavljao ih je i Petar Grašo, turisti su se oduševili njihovim dolaskom, snimali su ih i pratili, cijeli Grad se „probudio” zbog tog vjenčanja, pa i Hrvatska i svijet koju su prenosili sve aktualnosti… Jedino naša Turistička zajednica „spava zimski san”. Ostaje nam tek zahvaliti što je obitelj Stewart sama napravila ogromnu promociju Dubrovniku, vjerojatno iz velike ljubavi i poštovanja prema njemu. I pustiti Turističku zajednicu grada Dubrovnika da u miru tiska letke i bavi se marketingom iz vremena „prapovijesti” i prije društvenih mreža, koje su danas glavni kanali promocije. A i možda su već krenule pripreme za Dubrovački zimski festival pa ih nećemo ometati.” - napisali su u DUSTRA-i.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković za Dubrovnikpress je kazao kako ne komentira izjave političara pa da tako to neće ni ovaj put.

dm