Subota, 19 Rujan 2020 12:27

B&P septet DSO-a zanimljivim programom oduševio publiku u Dvoru

B&P septet DSO-a zanimljivim programom oduševio publiku u Dvoru Foto: Vedran Levi

B&P (Brass & Percussion) septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra sinoć je nastupio u atriju Kneževa dvora te programom i izvedbom oduševio publiku Kneževa dvora. Dvor je, naime, bio ispunjen do zadnjeg mogućeg mjesta obzirom na ograničenja i poštivanje epidemioloških mjera.

B&P septet DSO-a čine puhači Džemal Cakić, Martin Hrćan, Toni Kursar, Damir Butigan i Ivan Kušelj, udaraljkaš Alan Polzer i udaraljkašica Karmen Pervitić, a za ovu su prigodu izveli izbor iz poznatih klasičnih djela kao što su Bizetova opera Carmen, Nessun dorma iz Puccinijeve opere Trubadur, Brahmsov Mađarski ples br. 5, ali i izbor glazbe popularnih TV serijala i filmova poput Zvjezdanih staza, M.A.S.H.-a, Pink Panthera (uz osobito oduševljenje izvedbe „It had better be tonight“, A Je To, zatim tango La cumparsita i jazz s That's a plenty, a uza sve, nakon dugog pljeska i ovacija, čak tri glazbena dodatka! Aranžmane za ovaj program priredio je trubač DSO-a, Damir Butigan.

Sljedeći koncert Međunarodnog glazbenog festivala „Dubrovnik u pozno ljeto“ je u utorak, 22. rujna kada će pijanistica Naira Asatryan održati donacijski koncert u Kneževu dvoru, a čiji je prihod namijenjen kupnji uređaja za dezinfekciju zraka Opće bolnice Dubrovnik.

rrd

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020