Srijeda, 05 Listopad 2022 15:34

Ivica Didić o Ivanu Tropanu i svom ulasku u Gradsko vijeće...

Piše:
Ivica Didić Ivica Didić Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Nakon što je Općinsko državno odvjetništvo protiv njega podignulo optužnicu, SDP - ov Ivan Tropan vijećnički mandat u Gradskom vijeću stavio je u mirovanje pa će umjesto Tropana u Vijeće prisegnuti netko drugi od kandidata sa SDP - ove liste koji su se natjecali za Gradsko vijeće na svibanjskim izborima 2021. Za očekivati je da će umjesto Tropana u Vijeću prisegnuti predsjednik GO SDP-a Ivica Didić. No on za Dubrovnikpress.hr tek ističe kako će odluku o tome tko ulazi u Vijeće donijeti SDP - ov Gradski odbor.

- Jasno je da će doći do zamjene vijećnika u Gradsko vijeću, međutim prvo treba proći proceduru preko gradskih stranačkih tijela. Dakle, prvo se treba sastati Gradski odbor SDP-a i donijeti odluku koji kandidat s naše liste ulazi u Vijeće. Radi se o važnoj materiji i mi ćemo tu proceduru odraditi u vrlo razumnom roku. - rekao je Didić te odgovorio na pitanje je li optužnica za koju se čekalo da bude podignuta protiv Tropana bila svojevrstan teret za gradski SDP.

- Mi smo u slučaju Tropan morali poštivati stranačke propise, ako je podignuta optužnica tek onda stoji u svim pravilnicima i stranačkm propisima da se mandat treba staviti na raspolaganje. Je li ovaj slučaj opteretio pokazat će rezultati izbora, ali mogu reći da je Ivan Tropan bio dobar i konstruktivan vijećnik, a koliku je štetu ta cijela situacija nanijela stranci, to ćemo tek vidjeti u budućnosti. - kazao je Didić.

Predsjednik GO SDP - a Ivica Didić nije htio ni potvrditi, ali ni demantirati da će on biti taj SDP - ov vijećnik koji će umjesto Tropana ući u Vijeće, iako je posve jasno da će se to dogoditi.

Didić je na lokalnim izborima u svibnju 2021. bio šesti kandidat na koalicijskoj listi za Gradsko vijeće koju je predvodio SDP. Iako je bio na šestoj poziciji na listi, nema prepreka da uđe u Vijeće jer se ne mora slijediti poredak na listi. Osim toga, jasno je da je Didiću kao predsjedniku GO SDP - a mjesto u Gradskom vijeću.

Vijećničku prisegu Didić bi mogao izreći već na sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u listopadu.