Ponedjeljak, 26 Travanj 2021 13:42

Kirurg, gradonačelnik, sin proslavljenog hajdukovca nosit će listu SDP-a za Županiju dubrovačko - neretvansku

Piše:
Kirurg, gradonačelnik, sin proslavljenog hajdukovca nosit će listu SDP-a za Županiju dubrovačko - neretvansku Foto: Grad Ploče

Koalicijsku listu predvođenu SDP-om za Županijsku skupštinu nosit će Mišo Krstičević, doznaje portal Dubrovnikpress.hr. Krstičević je inače gradonačelnik Ploča i u svom gradu ide u utrku za drugi mandat.

Krstičević je inače kirurg u KBC-u Split, koji se svog poziva ne odriče unatoč bavljenju politikom. Tako se može čuti da u KBC-u Split kako kao kirurg radi puno radno vrijeme dok se problemima grada Ploča bavi u poslijepodnevnim satima.

Sin je poznatog nogometaša Miša Krstičevića koji je karijeru započeo u Hajduku. Krstićević junior rođen je 1987. u Oberhausenu u Njemačkoj gdje je njegov otac u to vrijeme igrao nogomet.
Kad je politika u pitanju, Krstičević je inače prije dvije godine baš u Pločama inicirao sastanak SDP-ovih gradonačelnika kojemu je cilj bio spriječiti rušenje tadašnjeg predsjednika SDP-a Davora Berbardića kako bi se prekinuli unutarstranački sukobi.

No, pred parlamentarne izbore 2020. odbio je biti na listi Restart koalicije za X. izbornu jedinicu. Špekuliralo se naime da je Krstičević smatrao kako mu na toj listi kao gradonačelniku pripada peto mjesto, koje je u konačnici dobio načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić dok je Krstičeviću ponuđeno znatno niže mjesto na koje je on u konačnici odbio stati. Taj je njegov potez na kraju krajeva bio posve opravdan jer nije baš logično da se na listi načelnik jedne uistinu male općine nađe ispred jednog gradonačelnika.

Uz Krstičevića, na listi za Županijsku skupštinu Dubrovačko – neretvanske županije, doznaje portal Dubrovnikpress.hr naći će se i imena još nekih nešto istaknutijih SDP-ovaca poput načelnice Vela Luke Katarine Gugić i već spomenutog načelnika općine Smokvica Kuzme Tomašića.

SDP inače na predstojećim lokalnim izborima za župana podržava kandidaturu nestranačkog kandidata Roka Tolića. Bivši direktor Zračne luke Dubrovnik neće biti jedan od kandidata na listi za Županijsku skupštinu.