Nedjelja, 20 Kolovoz 2023 16:02

KLAPA KAŠE OSVOJILA JOŠ JEDNU NAGRADU U ŠIBENIKU, A SPREMAJU I NOVI ALBUM

Klapa Kaše Klapa Kaše

Dubrovačka klapa Kaše osvojila je Treću nagradu publike na 26. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Predstavili su se sa skladbom "Kad Stradun zanoća", autora glazbe Vicka Dragojevića, na stihove Jakše Fiamenga.

Ovo je Kašama treće pojavljivanje na Šansoni i već šesta nagrada na ovom festivalu.

Podsjetimo, sa skladbom „Petrunjela” 2015. kantautora Vicka Dragojevića, Kaše su osvojile čak tri nagrade - Nagradu za najboljeg debitanta, Prvu nagradu publike te Nagradu za najbolje kantautorsko djelo. Prošle godine, skladba Godine su brodovi nagrađena je za kantautorsko djelo te za najbolje stihove čiji je autor Davor Mojaš.

- Iza nas je još jedno uspješno ljeto! Osim na šibenskoj Šansoni, nastupili smo i na Splitskom festivalu i tako smo u samo dva mjeseca objavili dva nova singla s pratećim spotovima. Nagrade nisu izostale ni ove sezone i uzastopno već 15 godina pristižu u naše vitrine. - istaknuo je bariton klape Kaše, Alen Roki.

Kaše će do kraja godine objaviti i novi album „Kolendo, kolendo, veselo, veselo” s Tamburaškim orkestrom HRT-a. Bit će to peti album ove uspješne klape.

dpp