Četvrtak, 23 Veljača 2023 17:42

Mostovci u Dubrovniku pripremaju izbornu skupštinu; Josip Mikuš kandidat za koordinatora

Piše:
Josip Mikuš Josip Mikuš Foto: Tonći Plazibat / CROPIX

Josip Mikuš istaknuo je kandidaturu za koordinatora Mosta u Dubrovnika. Na izvanrednoj izbornoj skupštini koja se održava na inicijativu članstva, birat će se i četiri člana koordinacijskog tima. Kandidaturu za člana istaknuo je i odvjetnik Ivica Ban.

- Za članove koordinacijskog tima već je pristiglo šest kandidatura od kojih su tri podnijele žene koje su visokoobrazovane što mi je jako drago. Jedna od tih šest kandidatura je i moja jer smatram da svojim radom mogu doprinijeti profiliranju Mosta u Dubrovniku. - kazao je Ban te istaknuo koji će biti prvi potezi u dubrovačkom mostu nakon što se izabere koordinator i koordinacijski tim.

- Fokus ćemo staviti na rješavanje problema u Gradu Dubrovniku, od zbrinjavanja otpada, do problema u prometu i nedostatku parkirnih mjesta. Problem vidimo i u trasi brze ceste do Debelog Brijega koja bi trebala prolaziti zaštićenim krajobrazom Rijeke dubrovačke. Nemamo vijećnika u Gradskom vijeću, ali to ne znači da ne možemo ukazivati na probleme u gradu i nuditi rješenja. Naravno, čekaju nas i pripreme za izbore . - rekao je Ban.

Izvanredna izborna skupština Mosta održat će se 2. ožujka, a Josip Mikuš, koji je istaknuo kandidaturu za koordinatora, inače je izvanredni profesor na Odjelu za akvakulturu Sveučilišta u Dubrovniku. Na prošlim lokalnim izborima bio je Mostov kandidat za zamjenika župana i vijećnik je Mosta u aktualnom sazivu Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije.

Maro Kristić, koji će Gradskom vijeću djelovati kao nezavisni vijećnik, Most je napustio nakon što je članstvo skupilo potpise kojima su tražili održavanje izborne skupštine.

Pod Kristićem se Most u Dubrovniku nije uspio profilirati, a niti je odluke o načinu političkog djelovanja donosio u suglasju s ostalim članovima. Nakon što je na izbore za gradske kotare, na kojima se nije proslavio, izašao s nezavisnom listom, jasno je da za njega u Mostu više nije bilo mjesta.