Petak, 11 Kolovoz 2023 20:33

NA JESEN POČINJU RADOVI NA IZGRADNJI CESTE OD OKUKLJA DO PROŽURSKE LUKE

Piše:
NA JESEN POČINJU RADOVI NA IZGRADNJI CESTE OD OKUKLJA DO PROŽURSKE LUKE Foto: DNŽ

Načelnik Općine Mljet Đivo Market i direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile na Mljetu su potpisali ugovor o izvođenju radova na cesti od Okuklja do Prožurske luka. Radovi bi, istaknuo je mljetski načelnik Market, trebali započeti u listopadu.

- Cesta je od velikog značaja za razvoj Pružurske Luke i Okuklja. Tijekom radova ćemo u trup ceste ugraditi i vodovodne cijevi pa će oba mjesta biti povezana i cjevovodom. Važno je reći da će se, nakon što radovi budu gotovi, moći voziti u krug od Prožure preko Prožurske Luke, Okuklja pa do Maranovića gdje se izlazi na državnu cestu, što smanjuje kilometre. - kazao je Market.

- Ta će cesta, nakon što radovi završe, biti savršena za rekreaciju i bicikliste, dakle, ne samo za naše Mljećane nego i mnogobrojne turiste koji posjećuju ta dva mjesta. - rekao je Market.

Radovi, dodao je, započinju po završetku turističke sezone.

- U listopadu bi trebali započeti radovi koji će biti gotovi do ranog proljeća. - kazao je.

Osim ceste od Prožurske Luke do Okuklja uredit će se i cesta između Kozarice i Crne Klade.

- To je cesta na granici gdje počinje Nacionalni park i ona će se raditi sredstvima Dubrovačko – neretvanske županije. Nemamo još građevinsku dozvolu, ali računamo je dobiti do početka iduće godine, nakon čega bi uslijedio osiguranje sredstava od Županije i ŽUC-a, a potom i izvođenje radova. - rekao je načelnik Općine Mljet Đivo Market.
Inače, investicija u cestu od Prožurske Luke do Okuklja u vrijednosti od 816 tisuća eura, sufinancirat će se sredstvima Općine Mljet i ŽUC-a.

Potpisivanju ugovora o izvođenju radova na cesti od Okuklja do Prožurske luke uz župana dubrovačko – neretvanskog Nikole Dobroslavića nazočio je i ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan.