Subota, 10 Srpanj 2021 15:51

Najbolji agenti poslovnog turizma posjetili Ston

Hrvatska turistička zajednica organizirala je posebno studijsko putovanje – Post Meetex fam trip za poslovne i kongresne agente sa tržišta Francuske, Izraela i Nizozemske/Slovenije. Riječ je o agentima koji su u sklopu nacionale kongresne burze Meetex 2021 koja je održana u virtualnom obliku ocijenjeni kao najbolji MICE agenti te su pozvani da posjete Hrvatsku da osim prirodnih kulturnih ljepota dožive Hrvatsku kao idealnu destinaciju za održavanje poslovnih i kongresnih događanja.

U suradnji sa Turističkom zajednicom općine Ston, organiziran je i posjet Stonu te obilazak povijesno kulturnih znamenitosti, stonskih zidina i solane. Agenti su posebno uživali u vožnji brodom Malostonskim zaljevom i posjet školjkaru u Zamaslini koji ih je educirao o procesu i načinu proizvodnje malostonske kamenice, njihovoj zaštićenoj oznaci izvornosti u EU, kako ih otvoriti, najboljem načinu njihove konzumacije. Posebno im se svidjela kvaliteta i svježina malostonske kamenice za koju kažu da je uistinu svjetski proizvod, a Malostonski zaljev pravi „raj na zemlji“.

Da bi upotpunili svoju pelješku priču, nezaobilazno mjesto bio je Muzej vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću, prvi hrvatski muzej posvećen vinima koji se prostire na 800 četvornih metara i sastoji se od tri zbirke – Doma vinarske tradicije, Povijesnog razvoja loze na ovim prostorima i Vina u tradiciji življenja. Otkrili su kakvu je ulogu imalo vino u ruralnim, a kakvu u građanskim sredinama, kako su izgledale etikete, tko su slavni vinogradari i vinari, kako se nekada obrađivala zemlja, koji su se alati koristili, kakvi su običaji vezani uz vino.

dpp