Nedjelja, 18 Prosinac 2022 16:00

Nardelli o prijedlozima Župke za prometna rješenja

Piše:
Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli Foto: Davor Mladošić

Na posljednoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke na kojoj je glavna točna dnevnog reda bio proračun za iduću godinu, načelnik Silvio Nardelli se posebno osvrnuo i pročitao komentare vezane uz prijedlog kasnije usvojenog proračuna, a koje su članovi oporbene Župke iznijeli tijekom e-savjetovanja.

Osim jednog koji se ticao komunalnog doprinosa, komentari oporbene Župke bili su usmjereni upravo na stanje prometnica. Tako oporbenjaci navode kako iz smjera Mandaljene prema Osnovnoj školi Župa dubrovačka, na Bjelicama s jedne strane postoji nogostup koji završava prije velike krivine, dok ga s druge strane uopće nema.

„Veliki broj djece, ali i odraslih, pješači navedenom relacijom u oba smjera i potrebno je što prije ispraviti nedostatak kako bi se podigla sigurnost pješaka na navedenoj lokaciji.” - naveli su iz Župke, a pročitao je Nardelli.

Također predlažu da se oko župske škole iscrtaju još tri pješačka prijelaza i to dva kraj Mljekare, a treći na skretanju ulice Put dragovoljaca domovinskog rata prema školskoj dvorani.

Pješački prijelaz iz Župke predlažu i na spoju ulice Pod Petračom na ulicu Put dragovoljaca domovinskog rata, te navode kako je potrebno što prije sanirati dosta loše stanje ulice Pod Petračom neposredno prije tog spoja.

„Potrebno je učiniti nešto za povećanje sigurnosti, odnosno preglednosti, spoja ulice Put Zrinskog i Frankopana s ulicom Put dragovoljaca domovinskog rata. Problem postoji već dugi niz godina, krajnje je vrijeme da se otkloni.” - naveli su u komentarima proračuna Općine Župa dubrovačka za 2023. godinu iz oporbene Župke.

Osvrnuvši se na te komentare, načelnik Nardelli je rekao kako bi većina tih prijedloga mogla biti prihvaćena ukoliko se uklope u projektnu dokumentaciju kojom se planira kompletno prometno rješenje na potezu od magistrale, pa Ulicom dr. Ante Starčevića do Mandaljene. Posjetio je kako Općina taj projekt radi u suradnji s Županijskom upravom za ceste, te da ga treba odobriti i policija.