Utorak, 24 Siječanj 2023 19:35

Nemojte se smijati, ali Maro Kristić opet je napustio stranku

Piše:
Maro Kristić izašao je iz još jedne stranke Maro Kristić izašao je iz još jedne stranke Foto: Božo Radić / CROPIX

Nemojte se smijati, ali Maro Kristić napustio je još jednu stranku. Zapravo, s obzirom da je predsjednik Božo Petrov potpisao odluku o raspuštanju dubrovačkog Mosta nije sasvim jasno je li „dobio nogu” ili je stranku sam napustio, ali nebitno, Kristić više nije u Mostu.

Na FB-u je objavio kako će ubuduće u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika i Županijskoj skupštini Dubrovačko – neretvanske županije biti nezavisni vijećnik.

Kristića su inače za nerad prijavili vrhu stranke sami članovi, a bilo im je upitno i to što je Kristić izašao na nedavne izbore za gradske kotare u Dubrovniku s nezavisnom listom koju Most nije odobrio sukladno unutarnjim aktima stranke.

Maro Kristić inače je dosad, što se zna, bio član HSS-a i Hrvatskih laburista, kategorički je već odavno demantirao da je bio i član HDZ-a, ali je rado s HDZ-om radio, npr. na tzv. „lex Vlahušić” kada je bivšeg dubrovačkog gradonačelnika trebalo izbaciti iz izborne utrke. Za suradnju s HDZ-om nagrađen je uhljebljenjem u dubrovačku Čistoću. Tamo vodi brigu o privlačenju sredstava iz Europskih fondova iz kojih je, ne imenujući ga, ali jasno aludirajući o kome je riječ, HDZ-ov vijećnik u dubrovačkom Gradskom vijeću Ivan Maslać kazao da je „dotični kolega u četiri godine povukao nula kuna, a milijun kuna osobnih prihoda”, bilo je to inače u siječnju prošle godine. Metiljao se Kristić i sa zakletim HDZ-ovim neprijateljima – srđevcima.

Svi su mu dakle spektri hrvatske politike dobro poznati pa mu epitet političkog kameleona itekako dobro stoji. Sad je eto – nezavisni. Ili možda opet. Tko će ga znati, teško je sve to pohvatati.