Četvrtak, 11 Veljača 2021 14:09

Ovako bi trebala izgledati zgrada ispod Villa Palme koja je izazvala prijepore

Piše:

Zgrada koja će se graditi na negdašnjem zemljištu Zaklade Mihanović, između Puta Republike i Ulice dsr. Ante Starčevića, navodno će raspolagati sa 100 apartmana i deset „penthousea”, ma što god to bilo kod ovakvog tipa zgrade, te podzemnom garažom s 320 mjesta, a Dubrovnikpress.hr prvi donosi kako bi ta zgrada, koja je izazvala prijepore, uopće trebala izgledati.

Da će na tom zemljištu biti izgrađena zgrada portal Dubrovnikpress.hr pisao je još u veljači 2019. Naime, na tri čestice zemljišta koje je bilo u vlasništvu Zaklade Mihanović još 2018. uknjižila se tvrtka čiji je osnivač Mario Slezak. Zaklada je uknjižila založno pravo radi osiguranja novčane tražbine od 1,92 milijuna eura, a po sporazumu solemiziranom po javnom bilježniku Luci Bronzan za korist Zaklade. Zgradu na parceli ispod Vila Palme gradit će tvrtka Laus centar čiji su osnivači braća Mario i Nino Slezak, Tibor Mladinić i Mato Bračić.

Dok Laus centar čeka ishodovanje građevinske dozvole temeljem koje će započeti izgradnju zgrade, Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici stazu koja prolazi preko parcele u vlasništvu Slezaka proglasilo javnim dobrom nakon čega invetitor spornu stazu srušio. Grad je pokrenuo postupak knjiženja sporne staze u svoje vlasništvo, dok iz Laus centra tvrde da je staza njihovo vlasništvo odnosno da je sastavni dio parcele na kojoj se spremaju započeti gradnju.