Srijeda, 29 Svibanj 2024 21:49

POKRENUTA JAVNA NABAVA ZA OBNOVU VANJSKIH SPORTSKIH TERENA U GOSPINU POLJU

POKRENUTA JAVNA NABAVA ZA OBNOVU VANJSKIH SPORTSKIH TERENA U GOSPINU POLJU Foto: Grad Dubrovnik

Nakon što je okončano prethodno savjetovanje, Grad Dubrovnik pokrenuo je proces javne nabave za radove na uređenju i opremanju vanjskih sportskih terena u Gospinu polju. Rok za dostavu ponuda je 17. lipnja 2024. godine do 9 sati. Procijenjena vrijednost nabave je 220.000 eura (bez PDV-a).

Projektom se planira renovacija vanjskog igrališta podijeljenog na dva dijela – nogometno i košarkaško, smještenog uz samu Sportsku dvoranu, s ciljem unapređenje sportske infrastrukture Grada i osiguranja adekvatnih uvjeta za trenažni i natjecateljski proces sportskih klubova.

U sklopu projekta uredit će se dio vanjskog igrališta namijenjenog za nogomet na način da se na postojećem terenu zamijeni dotrajala umjetna trava, formira prostor klupe za igrače uz teren. Tribine će umjesto do sadašnjih betonskih biti poboljšane te će se postaviti plastične klupe. Teren će odgovarati natjecateljskom programu nogometa U12, što do sada nije bio slučaj.

Nadalje, drugi dio vanjskog betonskog košarkaškog igrališta obložiti će se antistres oblogom (tartan) te će se ocrtati za košarku i teren za odbojku i/ili badminton. Na oba terena zamijenit će se kompletna ograda.

Gradu Dubrovniku već su ranije, putem Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta, odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 199.084,00 eura za ove radove, dok će preostali iznos Grad osigurati iz vlastitih sredstava. Početak radova očekuje se u drugoj polovici 2024.

S namjerom unapređenja sveukupnih uvjeta za rekreativno i profesionalno bavljenje sportom svih građana, posebno djece i mladih, Grad Dubrovnik je na osnovu donesene Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture pokrenuo ciklus kapitalnih investicija u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, a što prate i ulaganja u sportske programe i klubove.

Samo u 2024. sredstva za Javne potrebe u sportu iznose 3.070.000,00 eura, što je povećanje od 48,70 posto u odnosu na 2023. godinu.

Grad Dubrovnik