Utorak, 04 Listopad 2022 14:03

Postavljen video nadzor na Pustijerni

Postavljen video nadzor na Pustijerni Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik montirao je video kameru za nadzor arheološkog nalazišta na Pustijerni, a nakon što su uništena vrata koja je  Zavod za obnovu Dubrovnika nedavno postavio zbog učestalih devastacija ovog vrijednog područja.
 
Naime, prostor arheološkog nalazišta na Pustijerni koristio se za odlaganje kućnog i glomaznog otpada te se ugradnjom vrata željelo spriječiti njegovo daljnje uništavanje. Djelatnici Zavoda za obnovu Dubrovnika odmah po ugradnji zatekli su uništena novopostavljena vrata išarana grafitima, urušen fiksni dio pregrade i obijen katanac. Stoga je Grad Dubrovnik odlučio instalirati video nadzor, koji je od danas u funkciji.
 
„Zavod za obnovu i Grad rade na konceptu budućeg arheološkog muzeja i revitalizacije ovog dijela povijesne jezgre te s ciljem zaštite nalazišta opetovano nastoje onemogućiti pristup. U tijeku je priprema dokumentacije, koju izrađuje Institut za povijest umjetnosti iz Zagreba, za uspostavu arheološkog muzeja na Pustijerni unutar bastiona sv. Spasitelja te arheološkog nalazišta na Pustijerni s ponovnom uspostavom Ulice ispod mira.” - navode iz dubrovačke gradske uprave.

dpp